
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nie od dziś wiemy że DZIECI nie za bardzo lubią rybki a ja wymyśliłam sobie sposób na nie ;-)
Krok 2
SOS: Można zrobić samemu lub kupić gotowy sos. Na rozgrzanym maśle - 2 łyżkach przesmażamy mąkę.
Krok 3
Bulion (Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr) rozpuszczamy w szklance gorącej wody.
Krok 4
Wyciskamy z cytryny sok a skórkę ścieramy. Dodajemy to wszystko do mąki na patelni.
Krok 5
Cały czas mieszając trzymać na małym ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje i doprawić do smaku solą, cukrem. Na koniec zaciągnąć żółtkami wymieszanymi ze śmietaną.Podgrzewamy ale nie gotujemy już.
Krok 6
RYBA: Rybkę (sola- dwa małe płaty) smażymy na 3 łyżkach masła. Dodajemy - Delikat Moc koperku i pietruszki Knorr i delikatnie rozdrabniamy rybkę widelcem Dodajemy na koniec nasz sos, mieszamy, odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 7
Na kromki chleba nakładamy gotową rybkę. Na wykałaczkę nabijamy piętkę i chleb. W ten sposób powstaje łódeczka. Dodatkowo kładziemy troszkę koperku na rybę. Jeśli ktoś ma ochotę może pokroić plasterki cytryny do dekoracji lub dodatkowo sobie jeszcze skropić rybkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej