Składniki
2 sztuki
3 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nie od dziś wiemy że DZIECI nie za bardzo lubią rybki a ja wymyśliłam sobie sposób na nie ;-)
Krok 2
SOS: Można zrobić samemu lub kupić gotowy sos. Na rozgrzanym maśle - 2 łyżkach przesmażamy mąkę.
Krok 3
Bulion (Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr) rozpuszczamy w szklance gorącej wody.
Krok 4
Wyciskamy z cytryny sok a skórkę ścieramy. Dodajemy to wszystko do mąki na patelni.
Krok 5
Cały czas mieszając trzymać na małym ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje i doprawić do smaku solą, cukrem. Na koniec zaciągnąć żółtkami wymieszanymi ze śmietaną.Podgrzewamy ale nie gotujemy już.
Krok 6
RYBA: Rybkę (sola- dwa małe płaty) smażymy na 3 łyżkach masła. Dodajemy - Delikat Moc koperku i pietruszki Knorr i delikatnie rozdrabniamy rybkę widelcem Dodajemy na koniec nasz sos, mieszamy, odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 7
Na kromki chleba nakładamy gotową rybkę. Na wykałaczkę nabijamy piętkę i chleb. W ten sposób powstaje łódeczka. Dodatkowo kładziemy troszkę koperku na rybę. Jeśli ktoś ma ochotę może pokroić plasterki cytryny do dekoracji lub dodatkowo sobie jeszcze skropić rybkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej