Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wrzuć do miseczki.

Krok 2

Dokładnie je zmiksuj. Podawaj do czerwonych mięs.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej