Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki wrzuć do miseczki.

Krok 2

Dokładnie je zmiksuj. Podawaj do czerwonych mięs.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodowo-balsamiczny dressing z ziaren sezamu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej