Sos rzodkiewkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rzodkiewkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

115 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj kostkę bulionową Knorr z 1,5 szklanki wody.

Sos rzodkiewkowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj zasmażkę Knorr energicznie mieszając trzepaczką. Gotuj około 10 minut.

Sos rzodkiewkowy - Krok 2

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj śmietanę. Gotuj, aż wszystko się połączy a sos nabierze odpowiedniej konsystencji.

Sos rzodkiewkowy - Krok 3

Krok 4

Zdejmij sos z ognia. Umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach rzodkiewki. Dodaj je do sosu.

Sos rzodkiewkowy - Krok 4

Krok 5

Posiekaj pietruszkę i czosnek, dodaj do sosu. Podawaj natychmiast, szczególnie do ryb.

Sos rzodkiewkowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sos do kebaba, czosnkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej