Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj kostkę bulionową Knorr z 1,5 szklanki wody.
Krok 2
Dodaj zasmażkę Knorr energicznie mieszając trzepaczką. Gotuj około 10 minut.
Krok 3
Pod koniec gotowania dodaj śmietanę. Gotuj, aż wszystko się połączy a sos nabierze odpowiedniej konsystencji.
Krok 4
Zdejmij sos z ognia. Umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach rzodkiewki. Dodaj je do sosu.
Krok 5
Posiekaj pietruszkę i czosnek, dodaj do sosu. Podawaj natychmiast, szczególnie do ryb.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej