Sos rzodkiewkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rzodkiewkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj kostkę bulionową Knorr z 1,5 szklanki wody.

Sos rzodkiewkowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj zasmażkę Knorr energicznie mieszając trzepaczką. Gotuj około 10 minut.

Sos rzodkiewkowy - Krok 2

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj śmietanę. Gotuj, aż wszystko się połączy a sos nabierze odpowiedniej konsystencji.

Sos rzodkiewkowy - Krok 3

Krok 4

Zdejmij sos z ognia. Umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach rzodkiewki. Dodaj je do sosu.

Sos rzodkiewkowy - Krok 4

Krok 5

Posiekaj pietruszkę i czosnek, dodaj do sosu. Podawaj natychmiast, szczególnie do ryb.

Sos rzodkiewkowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos rzodkiewkowySos rzodkiewkowy

Zagotuj kostkę bulionową Knorr z 1,5 szklanki wody.