Sos rzodkiewkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

112 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj kostkę bulionową Knorr z 1,5 szklanki wody.

Sos rzodkiewkowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj zasmażkę Knorr energicznie mieszając trzepaczką. Gotuj około 10 minut.

Sos rzodkiewkowy - Krok 2

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj śmietanę. Gotuj, aż wszystko się połączy a sos nabierze odpowiedniej konsystencji.

Sos rzodkiewkowy - Krok 3

Krok 4

Zdejmij sos z ognia. Umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach rzodkiewki. Dodaj je do sosu.

Sos rzodkiewkowy - Krok 4

Krok 5

Posiekaj pietruszkę i czosnek, dodaj do sosu. Podawaj natychmiast, szczególnie do ryb.

Sos rzodkiewkowy - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos oliwkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej