Sos rzodkiewkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rzodkiewkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj kostkę bulionową Knorr z 1,5 szklanki wody.

Sos rzodkiewkowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj zasmażkę Knorr energicznie mieszając trzepaczką. Gotuj około 10 minut.

Sos rzodkiewkowy - Krok 2

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj śmietanę. Gotuj, aż wszystko się połączy a sos nabierze odpowiedniej konsystencji.

Sos rzodkiewkowy - Krok 3

Krok 4

Zdejmij sos z ognia. Umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach rzodkiewki. Dodaj je do sosu.

Sos rzodkiewkowy - Krok 4

Krok 5

Posiekaj pietruszkę i czosnek, dodaj do sosu. Podawaj natychmiast, szczególnie do ryb.

Sos rzodkiewkowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pesto
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos rzodkiewkowySos rzodkiewkowy

Zagotuj kostkę bulionową Knorr z 1,5 szklanki wody.