Sos rzodkiewkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos rzodkiewkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj kostkę bulionową Knorr z 1,5 szklanki wody.

Sos rzodkiewkowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj zasmażkę Knorr energicznie mieszając trzepaczką. Gotuj około 10 minut.

Sos rzodkiewkowy - Krok 2

Krok 3

Pod koniec gotowania dodaj śmietanę. Gotuj, aż wszystko się połączy a sos nabierze odpowiedniej konsystencji.

Sos rzodkiewkowy - Krok 3

Krok 4

Zdejmij sos z ognia. Umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach rzodkiewki. Dodaj je do sosu.

Sos rzodkiewkowy - Krok 4

Krok 5

Posiekaj pietruszkę i czosnek, dodaj do sosu. Podawaj natychmiast, szczególnie do ryb.

Sos rzodkiewkowy - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos rzodkiewkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos rzodkiewkowySos rzodkiewkowy

Zagotuj kostkę bulionową Knorr z 1,5 szklanki wody.