Kwaskowaty sos agrestowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaskowaty sos agrestowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

10 gramów

50 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Agrest oczyść, opłucz i osusz. Przekrój na połówki i przełóż do rondelka razem z 4 łyżkami cukru i odrobiną wrzącej wody.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu do chwili, gdy agrest zmięknie.

Krok 3

Następnie zmiksuj sos, zagęść mąką ziemniaczaną i zagotuj.

Krok 4

Podlej winem, dopraw do smaku cukrem, ale uważając aby sos nie był też za słodki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej