Kwaskowaty sos agrestowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaskowaty sos agrestowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

10 gramów

50 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Agrest oczyść, opłucz i osusz. Przekrój na połówki i przełóż do rondelka razem z 4 łyżkami cukru i odrobiną wrzącej wody.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu do chwili, gdy agrest zmięknie.

Krok 3

Następnie zmiksuj sos, zagęść mąką ziemniaczaną i zagotuj.

Krok 4

Podlej winem, dopraw do smaku cukrem, ale uważając aby sos nie był też za słodki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Biały puch
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej