Kwaskowaty sos agrestowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaskowaty sos agrestowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

10 gramów

50 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Agrest oczyść, opłucz i osusz. Przekrój na połówki i przełóż do rondelka razem z 4 łyżkami cukru i odrobiną wrzącej wody.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu do chwili, gdy agrest zmięknie.

Krok 3

Następnie zmiksuj sos, zagęść mąką ziemniaczaną i zagotuj.

Krok 4

Podlej winem, dopraw do smaku cukrem, ale uważając aby sos nie był też za słodki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak w sosie serowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej