
Składniki
4 łyżki
10 gramów
50 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Agrest oczyść, opłucz i osusz. Przekrój na połówki i przełóż do rondelka razem z 4 łyżkami cukru i odrobiną wrzącej wody.
Krok 2
Gotuj na małym ogniu do chwili, gdy agrest zmięknie.
Krok 3
Następnie zmiksuj sos, zagęść mąką ziemniaczaną i zagotuj.
Krok 4
Podlej winem, dopraw do smaku cukrem, ale uważając aby sos nie był też za słodki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej