Kwaskowaty sos agrestowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaskowaty sos agrestowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

10 gramów

50 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Agrest oczyść, opłucz i osusz. Przekrój na połówki i przełóż do rondelka razem z 4 łyżkami cukru i odrobiną wrzącej wody.

Krok 2

Gotuj na małym ogniu do chwili, gdy agrest zmięknie.

Krok 3

Następnie zmiksuj sos, zagęść mąką ziemniaczaną i zagotuj.

Krok 4

Podlej winem, dopraw do smaku cukrem, ale uważając aby sos nie był też za słodki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaskowaty sos agrestowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej