Sos sardynkowy II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos sardynkowy II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 pęczek

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Sardynki rozdrobnij.

Krok 3

Majonez połącz ze śmietaną, rozdrobnionymi sardynkami i drobno pokrojoną pietruszką. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos sardynkowy II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej