
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
2 sztuki
400 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek, cebulę i chili posiekaj.

Krok 2
Podsmaż warzywa na oleju, aż będą rumiane.

Krok 3
Na patelnię wlej pomidory z sokiem oraz pół szklanki wody.

Krok 4
Dodaj Fix Knorr. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut. Sos pomidorowy podawaj z ulubionym makaronem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pikantny sos bolognese
Jeśli jesteś miłośnikiem pikantnych potraw to koniecznie wypróbuj przepis na sos bolognese z dodatkiem aromatycznej papryczki chili. Nada się zarówno na szybki obiad, jak i na kolację. Do spaghetti możesz też podać półwytrawne wino, a danie stanie się idealne na romantyczny posiłek we dwoje. Pamiętaj, że chili do afrodyzjak! Ta odmieniona wersja popularnego włoskiego przepisu na pewno zyska wielu zwolenników. Sos do niej przygotujesz błyskawicznie. Wykonasz go na bazie pomidorów z puszki, czosnku, cebuli, papryczki chili oraz ziołowej przyprawy Knorr i niewielkiej ilości wody. Wyśmienity, pikantny sos bolognese podawaj ze swoim ulubionym makaronem, ugotowanym al dente. Na koniec posyp go świeżymi ziołami, np. pietruszką, czy bazylią. Jeśli chcesz dodać mu jeszcze trochę pikanterii to udekoruj go plasterkami papryczki chili. Pamiętaj, że możesz odrobinę złagodzić ostrość papryczki, kiedy usuniesz z niej pestki.