Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

2 szczypty

5 łyżek

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miseczki z oliwą, dodajemy pikantną przyprawę do kurczaka oraz sól. Nastawiamy wodę na ryż i gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z opisem na opakowaniu, czyli 20 minut.

Krok 2

W tym czasie paprykę, cukinię oraz warzywa kroimy: paprykę na mniejsze kawałki, cukinię na cienkie plastry, a kukurydzę ostrym nożem na grubsze plastry.

Krok 3

Na rozgrzaną grillową patelnię wrzucamy kurczaka oraz warzywa, całość grillujemy z obu stron, każdą z nich opruszamy solą i przypawą pikantną do grilla. Ugotowany ryż przekładamy do naczynia, układamy grillowane kawałki kurczaka i warzyw, posypujemy posiekaną natką.

Aneta Klimecka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej