Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

2 szczypty

5 łyżek

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do miseczki z oliwą, dodajemy pikantną przyprawę do kurczaka oraz sól. Nastawiamy wodę na ryż i gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z opisem na opakowaniu, czyli 20 minut.

Krok 2

W tym czasie paprykę, cukinię oraz warzywa kroimy: paprykę na mniejsze kawałki, cukinię na cienkie plastry, a kukurydzę ostrym nożem na grubsze plastry.

Krok 3

Na rozgrzaną grillową patelnię wrzucamy kurczaka oraz warzywa, całość grillujemy z obu stron, każdą z nich opruszamy solą i przypawą pikantną do grilla. Ugotowany ryż przekładamy do naczynia, układamy grillowane kawałki kurczaka i warzyw, posypujemy posiekaną natką.

Aneta Klimecka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej