Ryż z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z majonezem

Autor: Ektrom

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1.5 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżka

2 sztuki

2 plastry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy ryż do miękkości. Wykładamy na talerz. Do małego garnuszka wlewamy dwie łyżki octu ryżowego i wsypujemy 3 łyżeczki cukru. Podgrzewamy ocet na ogniu i mieszamy do pełnego rozpuszczenia się cukru. Taką zaprawę wlewamy do ryżu. Uważamy, by ryż nie był zbyt mokry. Mieszamy dokładnie i dodajemy dużą łyżkę majonezu.

Krok 2

Uzyskany ryż układamy na talerzu. Z boku układamy pocięte w paski warzywa i ser. Do smaku, ryż można polać kilkoma kroplami sosu sojowego (jasnego). Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej