Ryż z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z majonezem

Autor: Ektrom

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1.5 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżka

2 sztuki

2 plastry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy ryż do miękkości. Wykładamy na talerz. Do małego garnuszka wlewamy dwie łyżki octu ryżowego i wsypujemy 3 łyżeczki cukru. Podgrzewamy ocet na ogniu i mieszamy do pełnego rozpuszczenia się cukru. Taką zaprawę wlewamy do ryżu. Uważamy, by ryż nie był zbyt mokry. Mieszamy dokładnie i dodajemy dużą łyżkę majonezu.

Krok 2

Uzyskany ryż układamy na talerzu. Z boku układamy pocięte w paski warzywa i ser. Do smaku, ryż można polać kilkoma kroplami sosu sojowego (jasnego). Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej