Ryż z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z majonezem

Autor: Ektrom

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 plastry

1.5 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy ryż do miękkości. Wykładamy na talerz. Do małego garnuszka wlewamy dwie łyżki octu ryżowego i wsypujemy 3 łyżeczki cukru. Podgrzewamy ocet na ogniu i mieszamy do pełnego rozpuszczenia się cukru. Taką zaprawę wlewamy do ryżu. Uważamy, by ryż nie był zbyt mokry. Mieszamy dokładnie i dodajemy dużą łyżkę majonezu.

Krok 2

Uzyskany ryż układamy na talerzu. Z boku układamy pocięte w paski warzywa i ser. Do smaku, ryż można polać kilkoma kroplami sosu sojowego (jasnego). Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej