Ryż z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z majonezem

Autor: Ektrom

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

2 plastry

1.5 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy ryż do miękkości. Wykładamy na talerz. Do małego garnuszka wlewamy dwie łyżki octu ryżowego i wsypujemy 3 łyżeczki cukru. Podgrzewamy ocet na ogniu i mieszamy do pełnego rozpuszczenia się cukru. Taką zaprawę wlewamy do ryżu. Uważamy, by ryż nie był zbyt mokry. Mieszamy dokładnie i dodajemy dużą łyżkę majonezu.

Krok 2

Uzyskany ryż układamy na talerzu. Z boku układamy pocięte w paski warzywa i ser. Do smaku, ryż można polać kilkoma kroplami sosu sojowego (jasnego). Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Legumina z ryżu
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej