PRZEPISY.PL
Kulki ryżowe z serem  - autor: przepisy.pl

Kulki ryżowe z serem

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
133
osoby dodały do Mniamlisty
133
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • świeża bazylia1 pęczek
  • bułka tarta150 g
  • curry1 łyżka
  • śmietana200 ml
  • olej do smażenia1 l
  • Krok 1

    Ryż ugotuj w wodzie. Może być lekko rozgotowany. Następnie odcedź go i przełóż do miski.
  • Krok 2

    Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj i dodaj wszystko do ciepłego ryżu.
  • Krok 3

    Ser mozarella pokrój bardzo drobno i również dodaj do ryżu.
  • Krok 4

    Fix Knorr wymieszaj z śmietanką i curry. Całość zagotuj.
  • Krok 5

    Wlej sos do ryżu i wszystko bardzo dokładnie wymieszaj. Masa powinna być dość kleista. Dodaj jeszcze posiekaną bazylię i odstaw masę ryżową do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  • Krok 6

    Po tym czasie formuj z masy małe kulki i panieruj je w bułce tartej. Następnie smaż na głębokim tłuszczu kilka minut, aż będą chrupiące i rumiane. Pamiętaj, aby po usmażeniu odsączyć ryżowe kulki na ręczniku papierowym.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

633
osoby dodały do Mniamlisty
60''
3
Łatwe
78
osób dodało do Mniamlisty
30''
8
Łatwe
50
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
355
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe