
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
2 opakowania
1 sztuka
50 mililitrów
1 pęczek
2 łyżeczki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody i 50 ml śmietany. Zagotuj.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj kawałki tuńczyka, a następnie połącz je z sosem.
Krok 4
Naczynie żaroodporne natłuść i wypełnij ryżem.
Krok 5
Całość zalej serowym sosem z tuńczykiem, posyp startym serem i wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika na 20 minut. Danie podawaj posypane szczypiorkiem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryżowa zapiekanka z tuńczykiem
Zapiekanka z tuńczykiem i ryżem to nasza propozycja na dziś. Nie musicie szukać świeżej ryby w sklepie, wystarczy tuńczyk w oleju, który kupicie niemal w każdym miejscu. Całość dania otula sos serowy połączony ze śmietaną. To zestawienie doskonale sprawdzi się jako szybkie i pyszne danie obiadowe, które przypadnie do gustu każdemu. Od tej pory niezbędne składniki powinniście mieć zawsze w domu, aby częściej raczyć najbliższych tą wyjątkową ryżową zapiekanką z tuńczykiem. Będą zachwyceni.
Dla kogo?
Zapiekanka ryżowa z tuńczykiem to propozycja dla każdego, a przede wszystkim dla zwolenników pysznych dań, które można przygotować w krótkim czasie.
Na jaką okazję?
Ryżowa zapiekanka z tuńczykiem ma uniwersalne zastosowanie. Może posłużyć jako urozmaicenie codziennego menu obiadowego, a także jako oryginalne danie, serwowane podczas przyjęcia dla rodziny. Sprawdzi się w każdym przypadku.
Czy wiesz, że?
Tuńczyk jest rybą, której mięso można spożywać również na surowo. Jest obowiązkowym składnikiem kuchni japońskiej, w której znamy go przede wszystkim z popularnego w Polsce sushi.
Dla urozmaicenia:
Zapiekanka z tuńczykiem z puszki i ryżem będzie doskonale smakować w towarzystwie świeżych warzyw. Przygotuj ulubioną sałatkę, na przykład z pomidorów, i podaj obok zapiekanki.