Ryż smażony z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż smażony z miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

300 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż. Wszystkie warzywa, papryki, cebulę i marchew pokrój w paski. Kukurydzę odcedź.

Ryż smażony z miodem  - Krok 1

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż warzywa.

Ryż smażony z miodem  - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj kukurydzę i ryż.

Ryż smażony z miodem  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż, aż potrawa lekko zgęstnieje. Na koniec dodaj miód. Podawaj posypane natką pietruszki. Natkę pietruszki możesz zastąpić natką kolendry.

Ryż smażony z miodem  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryż smażony z miodem Ryż smażony z miodem

Ugotuj ryż. Wszystkie warzywa, papryki, cebulę i marchew pokrój w paski. Kukurydzę odcedź.