Ryż smażony z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż smażony z miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 pęczka

1 opakowanie

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż. Wszystkie warzywa, papryki, cebulę i marchew pokrój w paski. Kukurydzę odcedź.

Ryż smażony z miodem  - Krok 1

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż warzywa.

Ryż smażony z miodem  - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj kukurydzę i ryż.

Ryż smażony z miodem  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż, aż potrawa lekko zgęstnieje. Podawaj posypane natką pietruszki. Natkę pietruszki możesz zastąpić natką kolendry.

Ryż smażony z miodem  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryż smażony z miodem Ryż smażony z miodem

Ugotuj ryż. Wszystkie warzywa, papryki, cebulę i marchew pokrój w paski. Kukurydzę odcedź.