
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 pęczka
300 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż. Wszystkie warzywa, papryki, cebulę i marchew pokrój w paski. Kukurydzę odcedź.

Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż warzywa.

Krok 3
Następnie dodaj kukurydzę i ryż.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż, aż potrawa lekko zgęstnieje. Na koniec dodaj miód. Podawaj posypane natką pietruszki. Natkę pietruszki możesz zastąpić natką kolendry.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryż smażony z miodem
Ugotuj ryż. Wszystkie warzywa, papryki, cebulę i marchew pokrój w paski. Kukurydzę odcedź.