Ryż smażony z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryż smażony z miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

104 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż. Wszystkie warzywa, papryki, cebulę i marchew pokrój w paski. Kukurydzę odcedź.

Ryż smażony z miodem  - Krok 1

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż warzywa.

Ryż smażony z miodem  - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj kukurydzę i ryż.

Ryż smażony z miodem  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż, aż potrawa lekko zgęstnieje. Podawaj posypane natką pietruszki. Natkę pietruszki możesz zastąpić natką kolendry.

Ryż smażony z miodem  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryż smażony z warzywami
czas przygotowania
57 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej