Ryż smażony z miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż smażony z miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż. Wszystkie warzywa, papryki, cebulę i marchew pokrój w paski. Kukurydzę odcedź.

Ryż smażony z miodem  - Krok 1

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż warzywa.

Ryż smażony z miodem  - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj kukurydzę i ryż.

Ryż smażony z miodem  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię. Całość smaż, aż potrawa lekko zgęstnieje. Podawaj posypane natką pietruszki. Natkę pietruszki możesz zastąpić natką kolendry.

Ryż smażony z miodem  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż smażony z miodem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej