Ryż azjatycki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż azjatycki

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż płuczemy, a następnie zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy.

Krok 2

Pierś kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na kilka minut. Następnie przesmażamy na odrobinie oleju.

Krok 3

Do kurczaka dodajemy mieszankę warzyw i przesmażamy całość 10-15 minut.

Krok 4

Do kurczaka dodajemy ugotowany ryż i sos słodko-kwaśny. Mieszamy i podajemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej