
Składniki
1.5 szklanki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż płuczemy, a następnie zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy.
Krok 2
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na kilka minut. Następnie przesmażamy na odrobinie oleju.
Krok 3
Do kurczaka dodajemy mieszankę warzyw i przesmażamy całość 10-15 minut.
Krok 4
Do kurczaka dodajemy ugotowany ryż i sos słodko-kwaśny. Mieszamy i podajemy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej