
Składniki
1.5 szklanki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż płuczemy, a następnie zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy.
Krok 2
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na kilka minut. Następnie przesmażamy na odrobinie oleju.
Krok 3
Do kurczaka dodajemy mieszankę warzyw i przesmażamy całość 10-15 minut.
Krok 4
Do kurczaka dodajemy ugotowany ryż i sos słodko-kwaśny. Mieszamy i podajemy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej