Ryż azjatycki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż azjatycki

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż płuczemy, a następnie zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy.

Krok 2

Pierś kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na kilka minut. Następnie przesmażamy na odrobinie oleju.

Krok 3

Do kurczaka dodajemy mieszankę warzyw i przesmażamy całość 10-15 minut.

Krok 4

Do kurczaka dodajemy ugotowany ryż i sos słodko-kwaśny. Mieszamy i podajemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej