
Składniki
1.5 szklanki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż płuczemy, a następnie zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy.
Krok 2
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na kilka minut. Następnie przesmażamy na odrobinie oleju.
Krok 3
Do kurczaka dodajemy mieszankę warzyw i przesmażamy całość 10-15 minut.
Krok 4
Do kurczaka dodajemy ugotowany ryż i sos słodko-kwaśny. Mieszamy i podajemy. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej