Ryż azjatycki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż azjatycki

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż płuczemy, a następnie zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy.

Krok 2

Pierś kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na kilka minut. Następnie przesmażamy na odrobinie oleju.

Krok 3

Do kurczaka dodajemy mieszankę warzyw i przesmażamy całość 10-15 minut.

Krok 4

Do kurczaka dodajemy ugotowany ryż i sos słodko-kwaśny. Mieszamy i podajemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej