Ryż azjatycki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryż azjatycki

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż płuczemy, a następnie zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy.

Krok 2

Pierś kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na kilka minut. Następnie przesmażamy na odrobinie oleju.

Krok 3

Do kurczaka dodajemy mieszankę warzyw i przesmażamy całość 10-15 minut.

Krok 4

Do kurczaka dodajemy ugotowany ryż i sos słodko-kwaśny. Mieszamy i podajemy. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej