
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
300 gramów
250 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Kurczaka pokrój w szerokie paski, smaż na mocno rozgrzanym oleju.

Krok 2
Wymieszaj Fix Knorr z 250 mililitrami wody i dodaj do kurczaka. Całość gotuj jeszcze około 5 minut.

Krok 3
Danie podawaj z ugotowanym ryżem. Możesz je udekorować cząstkami szczypiorku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak słodko-kwaśny
Czosnek, curry, imbir, papryka, cebula... Czas na orientalną ucztę z kurczakiem słodko-kwaśnym w roli głównej. To jedno z najpopularniejszych dań kuchni chińskiej przyrządzisz błyskawicznie. Gdy nie masz pomysłu na obiad, a w dodatku twoja lodówka świeci pustkami, soczysty kurczak słodko-kwaśny będzie twoim kulinarnym kołem ratunkowym. Z jego przyrządzeniem poradzisz sobie nawet jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z gotowaniem. Wystarczy podsmażyć na patelni umytą, osuszoną i pokrojoną w paski lub kostkę pierś z kurczaka, a następnie dodać do niej Fix słodko-kwaśny Knorr. Jeśli chcesz, możesz wzbogacić sos kukurydzą konserwową, pędami bambusa oraz ananasem z puszki. Gotowe danie podawaj wraz z ugotowanym na sypko ryżem jaśminowym lub basmati. Spróbuj zastąpić tradycyjne sztućce pałeczkami.