Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

270 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

131 osób wydrukowało

Pobierz pdf

183 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

80 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Usuń kości z pałek z kurczaka, nacinając je wzdłuż.

Krok 2

Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj je do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj również ostudzoną paprykę z cebulą i ponownie wymieszaj.

Krok 3

Nadziewaj farszem pałki kurczaka, obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami.

Krok 4

Umieść całość w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Knorr. Piecz przez około godzinę w temperaturze 190° C. Następnie podawaj.

Krok 5

Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju, na patelni. Następnie odstaw do ostudzenia.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i paprykąPałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką

Lubisz drób i masz ochotę na wyjątkowe danie z tym mięsem w roli głównej? Mamy dla Ciebie doskonałą propozycję – udka faszerowane. Do ich przygotowania będziesz potrzebować dosyć dużych udek z kurczaka. Na początek starannie je umyj, wysusz i ostrożnie wyciągnij z ich środka kości. Następnie pora na przygotowanie farszu. Drobno posiekaj natkę pietruszki i obrany ząbek czosnku. Wymienione składniki wymieszaj z mięsem mielonym. Smak całości dobrze podkreśli czerwona papryka i cebula. Przygotowane nadzienie umieść we wnętrzu pałek. Zadbaj o to, aby mięso obwiązać mocną nicią lub spiąć je wykałaczkami – dzięki temu farsz nie będzie wypadał w trakcie zapiekania. Całość umieść w specjalnym woreczku, który zagwarantuje, że mięso będzie delikatne. Tak przygotowane danie możesz serwować na wiele różnych sposobów. Sprawdzą się np. młode ziemniaki – ugotowane w mundurkach i oprószone posiekanym koperkiem. Równie dobrze możesz je zapiec w piekarniku. Wypróbuj także wersji z ryżem i surówką ze świeżej kapusty. Sprawdź nasz prosty i smaczny sposób na faszerowane udka.