Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym | Przepisy.pl pixel

Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
271 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

133 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

188 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

80 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Usuń kości z pałek z kurczaka, nacinając je wzdłuż.

Krok 2

Posiekaj natkę pietruszki i czosnek, dodaj je do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj. Dodaj również ostudzoną paprykę z cebulą i ponownie wymieszaj.

Krok 3

Nadziewaj farszem pałki kurczaka, obwiązując je dokładnie mocną nicią lub spinając wykałaczkami.

Krok 4

Umieść całość w woreczku do pieczenia i obsyp Fixem Knorr. Piecz przez około godzinę w temperaturze 190° C. Następnie podawaj.

Krok 5

Pokrój papryki i cebulę w kostkę i podsmaż na oleju, na patelni. Następnie odstaw do ostudzenia.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i paprykąPałki z kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką

Lubisz drób i masz ochotę na wyjątkowe danie z tym mięsem w roli głównej? Mamy dla Ciebie doskonałą propozycję – udka faszerowane. Do ich przygotowania będziesz potrzebować dosyć dużych udek z kurczaka. Na początek starannie je umyj, wysusz i ostrożnie wyciągnij z ich środka kości. Następnie pora na przygotowanie farszu. Drobno posiekaj natkę pietruszki i obrany ząbek czosnku. Wymienione składniki wymieszaj z mięsem mielonym. Smak całości dobrze podkreśli czerwona papryka i cebula. Przygotowane nadzienie umieść we wnętrzu pałek. Zadbaj o to, aby mięso obwiązać mocną nicią lub spiąć je wykałaczkami – dzięki temu farsz nie będzie wypadał w trakcie zapiekania. Całość umieść w specjalnym woreczku, który zagwarantuje, że mięso będzie delikatne. Tak przygotowane danie możesz serwować na wiele różnych sposobów. Sprawdzą się np. młode ziemniaki – ugotowane w mundurkach i oprószone posiekanym koperkiem. Równie dobrze możesz je zapiec w piekarniku. Wypróbuj także wersji z ryżem i surówką ze świeżej kapusty. Sprawdź nasz prosty i smaczny sposób na faszerowane udka.