Paluszki z mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z mielonego

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 szczypty

1 szklanka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 kilogram

8 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki obierz i umyj. Włóż do osolonego wrzątku. Gotuj 10 minut. Osącz.

Krok 2

Mięso mielone oprósz solą i pieprzem. Wbij 2 jajka, dodaj łyżki bułki tartej, posyp słodką papryką. Dokładnie wyrób.

Krok 3

Pozostałe jajka roztrzep ze szczyptą soli i pieprzu. Resztę bułki tartej wysyp na talerzyk. Każdą ostudzoną marchewkę oklej masą mięsną. Panieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, włóż paluszki i usmaż ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu. Podawaj z pomidorkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej