
Składniki
5 łyżek
2 szczypty
1 szklanka
1 łyżeczka
4 sztuki
1 kilogram
8 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewki obierz i umyj. Włóż do osolonego wrzątku. Gotuj 10 minut. Osącz.
Krok 2
Mięso mielone oprósz solą i pieprzem. Wbij 2 jajka, dodaj łyżki bułki tartej, posyp słodką papryką. Dokładnie wyrób.
Krok 3
Pozostałe jajka roztrzep ze szczyptą soli i pieprzu. Resztę bułki tartej wysyp na talerzyk. Każdą ostudzoną marchewkę oklej masą mięsną. Panieruj w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, włóż paluszki i usmaż ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu. Podawaj z pomidorkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















