
Składniki
500 gramów
1 sztuka
500 gramów
4 sztuki
2 sztuki
0.5 pęczka
100 mililitrów
null
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój w ćwiartki, a ziemniaki i cebulę w dużą kostkę.
Krok 2
W szerokim rondlu podsmaż posiekany czosnek i cebulę.
Krok 3
Po chwili dodaj pieczarki i smaż, aż zrobią się rumiane.
Krok 4
Wlej 400 ml wody i dodaj kostkę Knorr.
Krok 5
Dodaj do potrawki ziemniaki i całość duś, aż zrobią się miękkie.
Krok 6
Pod koniec dodaj śmietankę oraz posiekaną natkę pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka grzybowa
Jest wyśmienita w smaku, treściwa i prosta do przygotowania. Mowa o potrawce grzybowej z ziemniakami. Bez wątpienia przypadnie do gustu smakoszom grzybów, zwłaszcza pieczarek. Potrawka doskonale nada się na obiad. By ją zrobić, wystarczy kilka składników, a większość z nich bez problemu znajdziesz w swojej spiżarni. Potrzebujesz jedynie ziemniaków, pieczarek, cebuli śmietany i trochę czosnku. Jeżeli masz też natkę pietruszki, to doskonale, bo nada ona aromatu i świeżości gorącej potrawce. Za intensywny, grzybowy smak dania odpowiada natomiast bulion grzybowy Knorr z dodatkiem suszonych borowików. Z kolei śmietanka sprawi, że całość będzie kremowa i delikatna. Potrawka grzybowa najlepiej smakuje podawana na gorąco i nie potrzebuje już żadnych dodatków. Jeden talerz wystarczy, by najeść się do syta!