Potrawka grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Potrawka grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

91 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

4 sztuki

2 sztuki

0.5 pęczka

100 mililitrów

null

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w ćwiartki, a ziemniaki i cebulę w dużą kostkę.

Potrawka grzybowa - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż posiekany czosnek i cebulę.

Potrawka grzybowa - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj pieczarki i smaż, aż zrobią się rumiane.

Potrawka grzybowa - Krok 3

Krok 4

Wlej 400 ml wody i dodaj kostkę Knorr.

Potrawka grzybowa - Krok 4

Krok 5

Dodaj do potrawki ziemniaki i całość duś, aż zrobią się miękkie.

Potrawka grzybowa - Krok 5

Krok 6

Pod koniec dodaj śmietankę oraz posiekaną natkę pietruszki.

Potrawka grzybowa - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka grzybowaPotrawka grzybowa

Jest wyśmienita w smaku, treściwa i prosta do przygotowania. Mowa o potrawce grzybowej z ziemniakami. Bez wątpienia przypadnie do gustu smakoszom grzybów, zwłaszcza pieczarek. Potrawka doskonale nada się na obiad. By ją zrobić, wystarczy kilka składników, a większość z nich bez problemu znajdziesz w swojej spiżarni. Potrzebujesz jedynie ziemniaków, pieczarek, cebuli śmietany i trochę czosnku. Jeżeli masz też natkę pietruszki, to doskonale, bo nada ona aromatu i świeżości gorącej potrawce. Za intensywny, grzybowy smak dania odpowiada natomiast bulion grzybowy Knorr z dodatkiem suszonych borowików. Z kolei śmietanka sprawi, że całość będzie kremowa i delikatna. Potrawka grzybowa najlepiej smakuje podawana na gorąco i nie potrzebuje już żadnych dodatków. Jeden talerz wystarczy, by najeść się do syta!