
Składniki
500 gramów
4 sztuki
400 mililitrów
100 mililitrów
500 gramów
2 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby pokrój w ćwiartki, a ziemniaki i cebulę w dużą kostkę.

Krok 2
W szerokim rondlu podsmaż posiekany czosnek i cebulę.

Krok 3
Po chwili dodaj pieczarki i smaż, aż zrobią się rumiane.

Krok 4
Wlej 400 ml wody i dodaj kostkę Knorr.

Krok 5
Dodaj do potrawki ziemniaki i całość duś, aż zrobią się miękkie.

Krok 6
Pod koniec dodaj śmietankę oraz posiekaną natkę pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka grzybowa
Jest wyśmienita w smaku, treściwa i prosta do przygotowania. Mowa o potrawce grzybowej z ziemniakami. Bez wątpienia przypadnie do gustu smakoszom grzybów, zwłaszcza pieczarek. Potrawka doskonale nada się na obiad. By ją zrobić, wystarczy kilka składników, a większość z nich bez problemu znajdziesz w swojej spiżarni. Potrzebujesz jedynie ziemniaków, pieczarek, cebuli śmietany i trochę czosnku. Jeżeli masz też natkę pietruszki, to doskonale, bo nada ona aromatu i świeżości gorącej potrawce. Za intensywny, grzybowy smak dania odpowiada natomiast bulion grzybowy Knorr z dodatkiem suszonych borowików. Z kolei śmietanka sprawi, że całość będzie kremowa i delikatna. Potrawka grzybowa najlepiej smakuje podawana na gorąco i nie potrzebuje już żadnych dodatków. Jeden talerz wystarczy, by najeść się do syta!