Potrawka grzybowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka grzybowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
96 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

400 mililitrów

100 mililitrów

500 gramów

2 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby pokrój w ćwiartki, a ziemniaki i cebulę w dużą kostkę.

Potrawka grzybowa - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż posiekany czosnek i cebulę.

Potrawka grzybowa - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj pieczarki i smaż, aż zrobią się rumiane.

Potrawka grzybowa - Krok 3

Krok 4

Wlej 400 ml wody i dodaj kostkę Knorr.

Potrawka grzybowa - Krok 4

Krok 5

Dodaj do potrawki ziemniaki i całość duś, aż zrobią się miękkie.

Potrawka grzybowa - Krok 5

Krok 6

Pod koniec dodaj śmietankę oraz posiekaną natkę pietruszki.

Potrawka grzybowa - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka grzybowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka grzybowaPotrawka grzybowa

Jest wyśmienita w smaku, treściwa i prosta do przygotowania. Mowa o potrawce grzybowej z ziemniakami. Bez wątpienia przypadnie do gustu smakoszom grzybów, zwłaszcza pieczarek. Potrawka doskonale nada się na obiad. By ją zrobić, wystarczy kilka składników, a większość z nich bez problemu znajdziesz w swojej spiżarni. Potrzebujesz jedynie ziemniaków, pieczarek, cebuli śmietany i trochę czosnku. Jeżeli masz też natkę pietruszki, to doskonale, bo nada ona aromatu i świeżości gorącej potrawce. Za intensywny, grzybowy smak dania odpowiada natomiast bulion grzybowy Knorr z dodatkiem suszonych borowików. Z kolei śmietanka sprawi, że całość będzie kremowa i delikatna. Potrawka grzybowa najlepiej smakuje podawana na gorąco i nie potrzebuje już żadnych dodatków. Jeden talerz wystarczy, by najeść się do syta!