Składniki
300 gramów
1 sztuka
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu odsącz i pokrój na kosteczki. Na olej wymieszany z oleje chili wrzuć posiekany czosnek i podsmaż przez 3o sekund.
Krok 2
Teraz dorzuć mięso mielone oraz Hot bean paste. Smaż, aż mięso będzie gotowe. Cały czas mieszaj.
Krok 3
Dodaj do mięsa bulionetkę Knorr i dalej duś.
Krok 4
Pod koniec dodaj sos sojowy i z czarnej fasoli oraz chili w proszku. Podsmaż jeszcze chwilę cały czas mieszając.
Krok 5
Teraz wrzuć tofu oraz wlej wodę. Mieszaj, aby tofu się topiło, a następnie przykryj i duś przez ok. 5 minut.
Krok 6
Wrzuć posiekaną cebulę i szczypiorek, posiekane chili oraz dopraw pieprzem. Wymieszaj i podawaj na ciepło. Potrawa najlepiej smakuje z ryżem ugotowanym po chińsku. Ponieważ jest bardzo ostra, możesz podać coś łagodnego do picia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej