Tofu Ma Po przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tofu Ma Po

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu odsącz i pokrój na kosteczki. Na olej wymieszany z oleje chili wrzuć posiekany czosnek i podsmaż przez 3o sekund.

Krok 2

Teraz dorzuć mięso mielone oraz Hot bean paste. Smaż, aż mięso będzie gotowe. Cały czas mieszaj.

Krok 3

Dodaj do mięsa bulionetkę Knorr i dalej duś.

Krok 4

Pod koniec dodaj sos sojowy i z czarnej fasoli oraz chili w proszku. Podsmaż jeszcze chwilę cały czas mieszając.

Krok 5

Teraz wrzuć tofu oraz wlej wodę. Mieszaj, aby tofu się topiło, a następnie przykryj i duś przez ok. 5 minut.

Krok 6

Wrzuć posiekaną cebulę i szczypiorek, posiekane chili oraz dopraw pieprzem. Wymieszaj i podawaj na ciepło. Potrawa najlepiej smakuje z ryżem ugotowanym po chińsku. Ponieważ jest bardzo ostra, możesz podać coś łagodnego do picia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej