Tofu Ma Po przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tofu Ma Po

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

2 sztuki

0.5 łyżeczki

300 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu odsącz i pokrój na kosteczki. Na olej wymieszany z oleje chili wrzuć posiekany czosnek i podsmaż przez 3o sekund.

Krok 2

Teraz dorzuć mięso mielone oraz Hot bean paste. Smaż, aż mięso będzie gotowe. Cały czas mieszaj.

Krok 3

Dodaj do mięsa bulionetkę Knorr i dalej duś.

Krok 4

Pod koniec dodaj sos sojowy i z czarnej fasoli oraz chili w proszku. Podsmaż jeszcze chwilę cały czas mieszając.

Krok 5

Teraz wrzuć tofu oraz wlej wodę. Mieszaj, aby tofu się topiło, a następnie przykryj i duś przez ok. 5 minut.

Krok 6

Wrzuć posiekaną cebulę i szczypiorek, posiekane chili oraz dopraw pieprzem. Wymieszaj i podawaj na ciepło. Potrawa najlepiej smakuje z ryżem ugotowanym po chińsku. Ponieważ jest bardzo ostra, możesz podać coś łagodnego do picia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tofu Ma Po - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grzanki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej