
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
0.5 łyżeczki
300 gramów
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu odsącz i pokrój na kosteczki. Na olej wymieszany z oleje chili wrzuć posiekany czosnek i podsmaż przez 3o sekund.
Krok 2
Teraz dorzuć mięso mielone oraz Hot bean paste. Smaż, aż mięso będzie gotowe. Cały czas mieszaj.
Krok 3
Dodaj do mięsa bulionetkę Knorr i dalej duś.
Krok 4
Pod koniec dodaj sos sojowy i z czarnej fasoli oraz chili w proszku. Podsmaż jeszcze chwilę cały czas mieszając.
Krok 5
Teraz wrzuć tofu oraz wlej wodę. Mieszaj, aby tofu się topiło, a następnie przykryj i duś przez ok. 5 minut.
Krok 6
Wrzuć posiekaną cebulę i szczypiorek, posiekane chili oraz dopraw pieprzem. Wymieszaj i podawaj na ciepło. Potrawa najlepiej smakuje z ryżem ugotowanym po chińsku. Ponieważ jest bardzo ostra, możesz podać coś łagodnego do picia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej