Sezamowe zawijasy z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamowe zawijasy z rybą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop oliwą, posyp przyprawą Knorr, pieprzem oraz otartą skórką z cytrusa. Odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.

Krok 2

Liście szpinaku zblanszuj krótko we wrzącej wodzie.

Krok 3

Następnie każdy kawałek ryby obłóż liśćmi szpinaku i zawiń w płat ciasta.

Krok 4

Powstałe roladki posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Ułóż następnie wszystkie na blaszce wyłożonej pergaminem i zapiecz w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez 15 minut. Podawaj z chrupiącą sałatą i sosem, np. cytrynowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ravioli w pomidorach
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej