Sezamowe zawijasy z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamowe zawijasy z rybą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop oliwą, posyp przyprawą Knorr, pieprzem oraz otartą skórką z cytrusa. Odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.

Krok 2

Liście szpinaku zblanszuj krótko we wrzącej wodzie.

Krok 3

Następnie każdy kawałek ryby obłóż liśćmi szpinaku i zawiń w płat ciasta.

Krok 4

Powstałe roladki posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Ułóż następnie wszystkie na blaszce wyłożonej pergaminem i zapiecz w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez 15 minut. Podawaj z chrupiącą sałatą i sosem, np. cytrynowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grzyby duszone w śmietanie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej