Sezamowe zawijasy z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamowe zawijasy z rybą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop oliwą, posyp przyprawą Knorr, pieprzem oraz otartą skórką z cytrusa. Odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.

Krok 2

Liście szpinaku zblanszuj krótko we wrzącej wodzie.

Krok 3

Następnie każdy kawałek ryby obłóż liśćmi szpinaku i zawiń w płat ciasta.

Krok 4

Powstałe roladki posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Ułóż następnie wszystkie na blaszce wyłożonej pergaminem i zapiecz w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez 15 minut. Podawaj z chrupiącą sałatą i sosem, np. cytrynowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamowe zawijasy z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej