Kotlety ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety ziemniaczane

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szczypta

null

null

2 sztuki

3 łyżki

null

0.5 kilograma

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

null

10 dekagramów

2 łyżki

1 szczypta

0.2 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie. Odcedź, obierz i przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Kapustę poszatkuj i duś przez kilka minut na maśle.* Przypraw słodką papryką, kminkiem, pieprzem i Delikatem Knorr. Podlej wodą i duś jeszcze przez 20 minut pod przykryciem.

Krok 3

Dodaj drobno posiekaną papryczkę, posiekany szczypior i śmietanę. Zagęść kapustę Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr.

Krok 4

Cebulę posiekaj. Ziemniaki wyrób z cebulą, jajkami, mąką, twarogiem i żółtym serem.

Krok 5

Przypraw pieprzem, gałką muszkatołową i Delikatem Knorr.

Krok 6

Uformuj kotlety i panieruj w bułce tartej.

Krok 7

Opanierowane kotlety smaż na oleju (z każdej strony), na małym ogniu. Gotowe kotlety podawaj z przygotowaną kapustą. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Knedle z truskawkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej