
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 szczypta
null
null
2 sztuki
3 łyżki
null
0.5 kilograma
1 pęczek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
null
10 dekagramów
2 łyżki
1 szczypta
0.2 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie. Odcedź, obierz i przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Kapustę poszatkuj i duś przez kilka minut na maśle.* Przypraw słodką papryką, kminkiem, pieprzem i Delikatem Knorr. Podlej wodą i duś jeszcze przez 20 minut pod przykryciem.
Krok 3
Dodaj drobno posiekaną papryczkę, posiekany szczypior i śmietanę. Zagęść kapustę Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr.
Krok 4
Cebulę posiekaj. Ziemniaki wyrób z cebulą, jajkami, mąką, twarogiem i żółtym serem.
Krok 5
Przypraw pieprzem, gałką muszkatołową i Delikatem Knorr.
Krok 6
Uformuj kotlety i panieruj w bułce tartej.
Krok 7
Opanierowane kotlety smaż na oleju (z każdej strony), na małym ogniu. Gotowe kotlety podawaj z przygotowaną kapustą. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej