Składniki
0.5 kilograma
null
0.2 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 sztuka
1 pęczek
1 szczypta
10 dekagramów
null
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
null
1 szczypta
1 szczypta
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie. Odcedź, obierz i przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Kapustę poszatkuj i duś przez kilka minut na maśle.* Przypraw słodką papryką, kminkiem, pieprzem i Delikatem Knorr. Podlej wodą i duś jeszcze przez 20 minut pod przykryciem.
Krok 3
Dodaj drobno posiekaną papryczkę, posiekany szczypior i śmietanę. Zagęść kapustę Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr.
Krok 4
Cebulę posiekaj. Ziemniaki wyrób z cebulą, jajkami, mąką, twarogiem i żółtym serem.
Krok 5
Przypraw pieprzem, gałką muszkatołową i Delikatem Knorr.
Krok 6
Uformuj kotlety i panieruj w bułce tartej.
Krok 7
Opanierowane kotlety smaż na oleju (z każdej strony), na małym ogniu. Gotowe kotlety podawaj z przygotowaną kapustą. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej