PRZEPISY.PL

Kotlety ziemniaczane

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
10
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • szczypior1 pęczek
  • tarta gałka muszkatołowa1 szczypta
  • tarty żółty ser10 dkg
  • bułka tarta
  • śmietana 30 %2 łyżki
  • jajka2 szt
  • mąka3 łyżki
  • masło
  • papryka słodka1 szczypta
  • pieprz biały1 szczypta
  • olej do smażenia
  • Krok 1

    Ziemniaki gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie. Odcedź, obierz i przeciśnij przez praskę.
  • Krok 2

    Kapustę poszatkuj i duś przez kilka minut na maśle.* Przypraw słodką papryką, kminkiem, pieprzem i Delikatem Knorr. Podlej wodą i duś jeszcze przez 20 minut pod przykryciem.
  • Krok 3

    Dodaj drobno posiekaną papryczkę, posiekany szczypior i śmietanę. Zagęść kapustę Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr.
  • Krok 4

    Cebulę posiekaj. Ziemniaki wyrób z cebulą, jajkami, mąką, twarogiem i żółtym serem.
  • Krok 5

    Przypraw pieprzem, gałką muszkatołową i Delikatem Knorr.
  • Krok 6

    Uformuj kotlety i panieruj w bułce tartej.
  • Krok 7

    Opanierowane kotlety smaż na oleju (z każdej strony), na małym ogniu. Gotowe kotlety podawaj z przygotowaną kapustą. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

72
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
697
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Średnie
86
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Średnie
219
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Średnie