
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 szczypta
null
null
2 sztuki
3 łyżki
null
0.5 kilograma
1 pęczek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
null
10 dekagramów
2 łyżki
1 szczypta
0.2 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie. Odcedź, obierz i przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Kapustę poszatkuj i duś przez kilka minut na maśle.* Przypraw słodką papryką, kminkiem, pieprzem i Delikatem Knorr. Podlej wodą i duś jeszcze przez 20 minut pod przykryciem.
Krok 3
Dodaj drobno posiekaną papryczkę, posiekany szczypior i śmietanę. Zagęść kapustę Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr.
Krok 4
Cebulę posiekaj. Ziemniaki wyrób z cebulą, jajkami, mąką, twarogiem i żółtym serem.
Krok 5
Przypraw pieprzem, gałką muszkatołową i Delikatem Knorr.
Krok 6
Uformuj kotlety i panieruj w bułce tartej.
Krok 7
Opanierowane kotlety smaż na oleju (z każdej strony), na małym ogniu. Gotowe kotlety podawaj z przygotowaną kapustą. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej