
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 szczypta
null
null
2 sztuki
3 łyżki
null
0.5 kilograma
1 pęczek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
null
10 dekagramów
2 łyżki
1 szczypta
0.2 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie. Odcedź, obierz i przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Kapustę poszatkuj i duś przez kilka minut na maśle.* Przypraw słodką papryką, kminkiem, pieprzem i Delikatem Knorr. Podlej wodą i duś jeszcze przez 20 minut pod przykryciem.
Krok 3
Dodaj drobno posiekaną papryczkę, posiekany szczypior i śmietanę. Zagęść kapustę Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr.
Krok 4
Cebulę posiekaj. Ziemniaki wyrób z cebulą, jajkami, mąką, twarogiem i żółtym serem.
Krok 5
Przypraw pieprzem, gałką muszkatołową i Delikatem Knorr.
Krok 6
Uformuj kotlety i panieruj w bułce tartej.
Krok 7
Opanierowane kotlety smaż na oleju (z każdej strony), na małym ogniu. Gotowe kotlety podawaj z przygotowaną kapustą. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































