Kotlety ziemniaczane

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

1660

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

0

0

0.5 kilograma

0

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

10 dekagramów

1 pęczek

0.2 kilograma

1 szczypta

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie. Odcedź, obierz i przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Kapustę poszatkuj i duś przez kilka minut na maśle.* Przypraw słodką papryką, kminkiem, pieprzem i Delikatem Knorr. Podlej wodą i duś jeszcze przez 20 minut pod przykryciem.

Krok 3

Dodaj drobno posiekaną papryczkę, posiekany szczypior i śmietanę. Zagęść kapustę Zasmażką błyskawiczną jasną Knorr.

Krok 4

Cebulę posiekaj. Ziemniaki wyrób z cebulą, jajkami, mąką, twarogiem i żółtym serem.

Krok 5

Przypraw pieprzem, gałką muszkatołową i Delikatem Knorr.

Krok 6

Uformuj kotlety i panieruj w bułce tartej.

Krok 7

Opanierowane kotlety smaż na oleju (z każdej strony), na małym ogniu. Gotowe kotlety podawaj z przygotowaną kapustą. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej