PRZEPISY.PL
Kotlety z ryżu - autor: Kuba

Kotlety z ryżu

  • 45
  • 3
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • ryż1 szt
  • jajko surowe 2 szt
  • jajko na twardo2 szt
  • natka pietruszki1 pęczek
  • cebula3 szt
  • Krok 1

    Zaczynamy od ugotowania ryżu. Na jedną szklankę ryżu dajemy dwie szklanki wody.
  • Krok 2

    Do wody i ryżu dodajemy pokruszone kostki bulionowe.
  • Krok 3

    Gotujemy do czasu, aż ryż całkiem wciągnie wodę. Studzimy.
  • Krok 4

    Do ostudzonego ryżu dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, zeszkloną cebulę i pokrojone w kostkę jajka na twardo.
  • Krok 5

    Dodajemy surowe jajko i doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy całość i formujemy kotlety.
  • Krok 6

    Kotlety odtaczamy w drugim, rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej.
  • Krok 7

    Smażymy z każdej strony do uzyskania złotej skórki. Podajemy z zeszkloną cebulą. Smacznego!

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

576
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
130
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Łatwe
126
osób dodało do Mniamlisty
60''
3
Średnie
69
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe