PRZEPISY.PL

Krokiety z kapustą i grzybami

  • 90
  • 5
  • Średnie
  • 0
12
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • woda2 szklanki
  • majeranek1 szczypta
  • olej3 łyżki
  • olej2 łyżki
  • ziele angielskie3 ziarna
  • liść laurowy3 szt
  • pieprz1 szczypta
  • jajko2 szt
  • jajko5 szt
  • sól1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • mleko2 szklanki
  • mąka3 szklanki
  • Bulion grzybowy Knorr
    1 szt
  • kapusta kiszona1 kg
  • tarta bułka20 dkg
  • świeże grzyby1 kg
  • sos sojowy grzybowy ciemny2 łyżki
  • Krok 1

    Grzyby oczyść, umyj i gotuj około 15 minut. Przełóż na durszlak, a gdy ostygną wstaw do lodówki.
  • Krok 2

    Kapustę kiszoną odciśnij z soku, drobno pokrój i podsmaż w brytfance. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe i kostkę Bulion grzybowy Knorr. Duś do czasu, gdy woda wyparuje. Kapustę ostudź i włóż do lodówki.
  • Krok 3

    Po wyjęciu z lodówki grzyby drobno pokrój, wrzuć na patelnię i smaż na oleju. Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż dalej, by cebula się zeszkliła.
  • Krok 4

    Na koniec dodaj do grzybków kapustę, kilkanaście kropli sosu sojowo-grzybowego, sól, pieprz, trochę majeranku i utarty na tarce żółty ser. Wszystko razem wymieszaj i jeszcze chwilkę podsmaż.
  • Krok 5

    Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj przy pomocy miksera.
  • Krok 6

    Smaż naleśniki na blado-złoty kolor.
  • Krok 7

    Na każdym naleśniku kładź farsz, zawijaj, obtaczaj w jajku i tartej bułce. Smaż na złoty kolor.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion grzybowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

3
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie
1
osoba dodała do Mniamlisty
60''
4
Średnie
5
osób dodało do Mniamlisty
60''
5
Średnie
1325
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe