
Składniki
200 mililitrów
4 sztuki
200 gramów
400 gramów
40 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
6 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę i grzyby gotujemy ok. 40 minut w oddzielnych garnkach. Odcedzamy. Grzyby drobno siekamy.
Krok 2
Na patelni podsmażamy dwie pokrojone w kostkę cebule. Następnie dodajemy borowiki i kapustę. Przyprawiamy pieprzem, majerankiem i Przyprawą w Mini Kostkach Czosnek Knorr. Mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
Krok 3
Przygotowujemy naleśniki. Mieszamy mleko,2 jajka i mąkę z odrobiną soli. Smażymy naleśniki na patelni o średnicy ok. 24 cm. Powinno wyjść ok. 12 naleśników.
Krok 4
W każdy naleśnik zawijamy 4 łyżeczki farszu. Naleśniki obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy po dwie minuty z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej