Krokiety z kapustą i grzybami suszonymi - przepis | Przepisy.pl pixel

Krokiety z kapustą i borowikami

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

3

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

4 sztuki

200 gramów

400 gramów

40 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

6 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę i grzyby gotujemy ok. 40 minut w oddzielnych garnkach. Odcedzamy. Grzyby drobno siekamy.

Krok 2

Na patelni podsmażamy dwie pokrojone w kostkę cebule. Następnie dodajemy borowiki i kapustę. Przyprawiamy pieprzem, majerankiem i Przyprawą w Mini Kostkach Czosnek Knorr. Mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia.

Krok 3

Przygotowujemy naleśniki. Mieszamy mleko,2 jajka i mąkę z odrobiną soli. Smażymy naleśniki na patelni o średnicy ok. 24 cm. Powinno wyjść ok. 12 naleśników.

Krok 4

W każdy naleśnik zawijamy 4 łyżeczki farszu. Naleśniki obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy po dwie minuty z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z kapustą i borowikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej