Krokiety z farszem serowo-gryczanym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z farszem serowo-gryczanym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

300 gramów

1 szklanka

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od ugotowania kaszy. Na jedną szklankę wlewamy do garnka dwie szklanki wody i dodajemy kostki bulionowe. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, do czasu, aż kasza całkowicie zaabsorbuje wodę.

Krok 2

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oliwy. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy razem kilka minut pilnując, by nie spalić cebuli.

Krok 3

Boczek, cebulę i kaszę gryczaną mieszamy z twarogiem. Doprawiamy do smaku przyprawą delikat.

Krok 4

Farsz nakładamy na naleśniki i składamy je, a następnie podgrzewamy przesmażając na wolnym ogniu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej