Krokiety z farszem serowo-gryczanym

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

300 gramów

1 szklanka

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od ugotowania kaszy. Na jedną szklankę wlewamy do garnka dwie szklanki wody i dodajemy kostki bulionowe. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, do czasu, aż kasza całkowicie zaabsorbuje wodę.

Krok 2

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oliwy. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy razem kilka minut pilnując, by nie spalić cebuli.

Krok 3

Boczek, cebulę i kaszę gryczaną mieszamy z twarogiem. Doprawiamy do smaku przyprawą delikat.

Krok 4

Farsz nakładamy na naleśniki i składamy je, a następnie podgrzewamy przesmażając na wolnym ogniu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z farszem serowo-gryczanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej