
Składniki
6 sztuk
300 gramów
1 szklanka
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od ugotowania kaszy. Na jedną szklankę wlewamy do garnka dwie szklanki wody i dodajemy kostki bulionowe. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, do czasu, aż kasza całkowicie zaabsorbuje wodę.
Krok 2
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na odrobinie oliwy. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy razem kilka minut pilnując, by nie spalić cebuli.
Krok 3
Boczek, cebulę i kaszę gryczaną mieszamy z twarogiem. Doprawiamy do smaku przyprawą delikat.
Krok 4
Farsz nakładamy na naleśniki i składamy je, a następnie podgrzewamy przesmażając na wolnym ogniu. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej