Krokiety hetmańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety hetmańskie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

750 gramów

1 szklanka

2 łyżki

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno szatkujemy i szklimy na maśle.

Krok 2

Pieczarki dokładnie myjemy, a jeśli to konieczne obieramy. Kroimy je w plasterki, dodajemy do cebuli i przesmażamy.

Krok 3

Do farszu pieczarkowego dodajemy tarty ser oraz przyprawy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 4

Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy je tak, by powstały krokiety. Obtaczamy je w jajku i bułce tartej. Smażymy do uzyskania złotej skórki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej