
Składniki
2 sztuki
750 gramów
1 szklanka
2 łyżki
8 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno szatkujemy i szklimy na maśle.
Krok 2
Pieczarki dokładnie myjemy, a jeśli to konieczne obieramy. Kroimy je w plasterki, dodajemy do cebuli i przesmażamy.
Krok 3
Do farszu pieczarkowego dodajemy tarty ser oraz przyprawy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 4
Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy je tak, by powstały krokiety. Obtaczamy je w jajku i bułce tartej. Smażymy do uzyskania złotej skórki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej