Krokiety hetmańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety hetmańskie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

750 gramów

1 szklanka

2 łyżki

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno szatkujemy i szklimy na maśle.

Krok 2

Pieczarki dokładnie myjemy, a jeśli to konieczne obieramy. Kroimy je w plasterki, dodajemy do cebuli i przesmażamy.

Krok 3

Do farszu pieczarkowego dodajemy tarty ser oraz przyprawy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 4

Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy je tak, by powstały krokiety. Obtaczamy je w jajku i bułce tartej. Smażymy do uzyskania złotej skórki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej