Krokiety hetmańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krokiety hetmańskie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

750 gramów

1 szklanka

2 łyżki

8 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno szatkujemy i szklimy na maśle.

Krok 2

Pieczarki dokładnie myjemy, a jeśli to konieczne obieramy. Kroimy je w plasterki, dodajemy do cebuli i przesmażamy.

Krok 3

Do farszu pieczarkowego dodajemy tarty ser oraz przyprawy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 4

Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy je tak, by powstały krokiety. Obtaczamy je w jajku i bułce tartej. Smażymy do uzyskania złotej skórki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety hetmańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej