Składniki
2 sztuki
750 gramów
1 szklanka
2 łyżki
8 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno szatkujemy i szklimy na maśle.
Krok 2
Pieczarki dokładnie myjemy, a jeśli to konieczne obieramy. Kroimy je w plasterki, dodajemy do cebuli i przesmażamy.
Krok 3
Do farszu pieczarkowego dodajemy tarty ser oraz przyprawy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 4
Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy je tak, by powstały krokiety. Obtaczamy je w jajku i bułce tartej. Smażymy do uzyskania złotej skórki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej