
Składniki
300 gramów
1 łyżka
300 gramów
1 sztuka
500 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.

Krok 2
Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę, Cebulę z USA Knorr, świeżo mielony pieprz i dokładnie wymieszaj farsz.

Krok 3
Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.

Krok 4
Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki.

Krok 5
Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, połóż plaster żółtego sera, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krokiety z mięsem i serem
Nie lubisz, gdy w Twojej kuchni coś się marnuje? Zobacz na naszą recepturę na krokiety z mięsem z rosołu i serem. Te smaczne zawijasy wypełnione aromatycznym farszem z pewnością przypadną Ci do gustu. Nie czekaj i już teraz zobacz na naszą recepturę, a później ciesz się najlepszymi efektami.
Dla kogo?
Krokiety z mięsem i serem sprawdzą się w menu wszystkich osób lubiących proste i szybkie potrawy. W tym przypadku będziesz potrzebować pół godziny wolnego czasu. Dodatkowo przygotowanie krokietów jest naprawdę proste, więc z tym zadaniem poradzą sobie nawet kulinarni nowicjusze.
Na jaką okazję?
A może bez okazji? Serwuj krokiety z mięsem mielonym i serem, gdy tylko najdzie Cię ochota na coś smacznego. Możesz podać je zarówno na większej uroczystości, jak i w zaciszu domowym dla bliskich. Obserwuj twarze zadowolonych gości lub rodziny, gdy będą jeść te smaczne zawijasy z mięsnym farszem.
Czy wiesz, że?
Przygotowanie krokietów to naprawdę proste zadanie. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju. Później zajmij się przygotowaniami farszu mięsnego. Na sam koniec usmaż naleśniki, wypełnij je nadzieniem i ponownie smaż, aż do uzyskania złocistej barwy. Tak smacznie i prosto jeszcze nie było!
Dla urozmaicenia:
Jeżeli chcesz zmodyfikować naszą recepturę, to śmiało to zrób. Do farszu możesz dodać także ulubione składniki, bez których nie wyobrażasz sobie gotowania. Po przygotowaniu naszej receptury koniecznie podziel się opinią w komentarzu. Mamy nadzieję, że wszystko Ci smakowało!