Składniki
300 gramów
1 łyżka
300 gramów
1 sztuka
500 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.
Krok 2
Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę, Cebulę z USA Knorr, świeżo mielony pieprz i dokładnie wymieszaj farsz.
Krok 3
Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.
Krok 4
Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki.
Krok 5
Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, połóż plaster żółtego sera, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krokiety z mięsem i serem
Nie lubisz, gdy w Twojej kuchni coś się marnuje? Zobacz na naszą recepturę na krokiety z mięsem z rosołu i serem. Te smaczne zawijasy wypełnione aromatycznym farszem z pewnością przypadną Ci do gustu. Nie czekaj i już teraz zobacz na naszą recepturę, a później ciesz się najlepszymi efektami.
Dla kogo?
Krokiety z mięsem i serem sprawdzą się w menu wszystkich osób lubiących proste i szybkie potrawy. W tym przypadku będziesz potrzebować pół godziny wolnego czasu. Dodatkowo przygotowanie krokietów jest naprawdę proste, więc z tym zadaniem poradzą sobie nawet kulinarni nowicjusze.
Na jaką okazję?
A może bez okazji? Serwuj krokiety z mięsem mielonym i serem, gdy tylko najdzie Cię ochota na coś smacznego. Możesz podać je zarówno na większej uroczystości, jak i w zaciszu domowym dla bliskich. Obserwuj twarze zadowolonych gości lub rodziny, gdy będą jeść te smaczne zawijasy z mięsnym farszem.
Czy wiesz, że?
Przygotowanie krokietów to naprawdę proste zadanie. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju. Później zajmij się przygotowaniami farszu mięsnego. Na sam koniec usmaż naleśniki, wypełnij je nadzieniem i ponownie smaż, aż do uzyskania złocistej barwy. Tak smacznie i prosto jeszcze nie było!
Dla urozmaicenia:
Jeżeli chcesz zmodyfikować naszą recepturę, to śmiało to zrób. Do farszu możesz dodać także ulubione składniki, bez których nie wyobrażasz sobie gotowania. Po przygotowaniu naszej receptury koniecznie podziel się opinią w komentarzu. Mamy nadzieję, że wszystko Ci smakowało!