Krokiety z mięsem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

300 gramów

1 sztuka

500 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 1

Krok 2

Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę, Cebulę z USA Knorr, świeżo mielony pieprz i dokładnie wymieszaj farsz.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 2

Krok 3

Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 3

Krok 4

Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 4

Krok 5

Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, połóż plaster żółtego sera, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron

Krokiety z mięsem i serem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej