Krokiety z mięsem z rosołu i serem - przepis | Przepisy.pl pixel

Krokiety z mięsem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

387 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

300 gramów

1 sztuka

500 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 1

Krok 2

Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę, Cebulę z USA Knorr, świeżo mielony pieprz i dokładnie wymieszaj farsz.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 2

Krok 3

Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 3

Krok 4

Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 4

Krok 5

Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, połóż plaster żółtego sera, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron

Krokiety z mięsem i serem - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Marek

    Marek , 24.01.2024

    Zawsze robię więcej, zapasy mrożę. Najbardziej lubię z barszczem czerwonym. są przepyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krokiety z mięsem i seremKrokiety z mięsem i serem

Nie lubisz, gdy w Twojej kuchni coś się marnuje? Zobacz na naszą recepturę na krokiety z mięsem z rosołu i serem. Te smaczne zawijasy wypełnione aromatycznym farszem z pewnością przypadną Ci do gustu. Nie czekaj i już teraz zobacz na naszą recepturę, a później ciesz się najlepszymi efektami.

Dla kogo?

Krokiety z mięsem i serem sprawdzą się w menu wszystkich osób lubiących proste i szybkie potrawy. W tym przypadku będziesz potrzebować pół godziny wolnego czasu. Dodatkowo przygotowanie krokietów jest naprawdę proste, więc z tym zadaniem poradzą sobie nawet kulinarni nowicjusze.

Na jaką okazję?

A może bez okazji? Serwuj krokiety z mięsem mielonym i serem, gdy tylko najdzie Cię ochota na coś smacznego. Możesz podać je zarówno na większej uroczystości, jak i w zaciszu domowym dla bliskich. Obserwuj twarze zadowolonych gości lub rodziny, gdy będą jeść te smaczne zawijasy z mięsnym farszem.

Czy wiesz, że?

Przygotowanie krokietów to naprawdę proste zadanie. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju. Później zajmij się przygotowaniami farszu mięsnego. Na sam koniec usmaż naleśniki, wypełnij je nadzieniem i ponownie smaż, aż do uzyskania złocistej barwy. Tak smacznie i prosto jeszcze nie było!

Dla urozmaicenia:

Jeżeli chcesz zmodyfikować naszą recepturę, to śmiało to zrób. Do farszu możesz dodać także ulubione składniki, bez których nie wyobrażasz sobie gotowania. Po przygotowaniu naszej receptury koniecznie podziel się opinią w komentarzu. Mamy nadzieję, że wszystko Ci smakowało!