Krokiety z mięsem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z mięsem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

300 gramów

1 sztuka

500 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 1

Krok 2

Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę, Cebulę z USA Knorr, świeżo mielony pieprz i dokładnie wymieszaj farsz.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 2

Krok 3

Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 3

Krok 4

Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 4

Krok 5

Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, połóż plaster żółtego sera, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron

Krokiety z mięsem i serem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej