Krokiety z mięsem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z mięsem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

300 gramów

1 sztuka

500 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 1

Krok 2

Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę, Cebulę z USA Knorr, świeżo mielony pieprz i dokładnie wymieszaj farsz.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 2

Krok 3

Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 3

Krok 4

Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki.

Krokiety z mięsem i serem - Krok 4

Krok 5

Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, połóż plaster żółtego sera, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron

Krokiety z mięsem i serem - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z mięsem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej