
Składniki
300 gramów
1 łyżka
300 gramów
1 sztuka
500 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju.

Krok 2
Mięso z rosołu zmiel, dodaj do niego cebulę, Cebulę z USA Knorr, świeżo mielony pieprz i dokładnie wymieszaj farsz.

Krok 3
Oddziel żółtka od białka i umieść w oddzielnych naczyniach, po czym do białka dodaj szczyptę soli i ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.

Krok 4
Do żółtka dodaj cukier, wymieszaj, połącz z mlekiem, mąką i powoli dodawaj pianę z białka, po czym na rozgrzanej patelni dla naleśników smaż naleśniki.

Krok 5
Przełóż łyżkę farszu na naleśnika, połóż plaster żółtego sera, zwiń w kopertkę i smaż krokiety na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krokiety z mięsem i serem
Nie lubisz, gdy w Twojej kuchni coś się marnuje? Zobacz na naszą recepturę na krokiety z mięsem z rosołu i serem. Te smaczne zawijasy wypełnione aromatycznym farszem z pewnością przypadną Ci do gustu. Nie czekaj i już teraz zobacz na naszą recepturę, a później ciesz się najlepszymi efektami.
Dla kogo?
Krokiety z mięsem i serem sprawdzą się w menu wszystkich osób lubiących proste i szybkie potrawy. W tym przypadku będziesz potrzebować pół godziny wolnego czasu. Dodatkowo przygotowanie krokietów jest naprawdę proste, więc z tym zadaniem poradzą sobie nawet kulinarni nowicjusze.
Na jaką okazję?
A może bez okazji? Serwuj krokiety z mięsem mielonym i serem, gdy tylko najdzie Cię ochota na coś smacznego. Możesz podać je zarówno na większej uroczystości, jak i w zaciszu domowym dla bliskich. Obserwuj twarze zadowolonych gości lub rodziny, gdy będą jeść te smaczne zawijasy z mięsnym farszem.
Czy wiesz, że?
Przygotowanie krokietów to naprawdę proste zadanie. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na złocisto na oleju. Później zajmij się przygotowaniami farszu mięsnego. Na sam koniec usmaż naleśniki, wypełnij je nadzieniem i ponownie smaż, aż do uzyskania złocistej barwy. Tak smacznie i prosto jeszcze nie było!
Dla urozmaicenia:
Jeżeli chcesz zmodyfikować naszą recepturę, to śmiało to zrób. Do farszu możesz dodać także ulubione składniki, bez których nie wyobrażasz sobie gotowania. Po przygotowaniu naszej receptury koniecznie podziel się opinią w komentarzu. Mamy nadzieję, że wszystko Ci smakowało!