Krokiety z pieczarkami mocno serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z pieczarkami mocno serowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

1

1

null

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany, z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.

Krok 2

Pokrój pieczarki w plastry i cebulę w piórka . Przesmaż razem i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Farsz wystudź.

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wystudzony farsz połącz z serem.

Krok 4

Na środek każdego naleśnika nanieś farsz pieczarki. Naleśniki złóż w kopertę i panieruj począwszy od mąki, poprzez jajko i tartą bułkę. Smaż na złoty kolor. Możesz podać z Sosem grzybowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Frittata z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej