Krokiety z pieczarkami mocno serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z pieczarkami mocno serowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

1

1

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany, z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.

Krok 2

Pokrój pieczarki w plastry i cebulę w piórka . Przesmaż razem i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Farsz wystudź.

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wystudzony farsz połącz z serem.

Krok 4

Na środek każdego naleśnika nanieś farsz pieczarki. Naleśniki złóż w kopertę i panieruj począwszy od mąki, poprzez jajko i tartą bułkę. Smaż na złoty kolor. Możesz podać z Sosem grzybowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej