Krokiety z pieczarkami mocno serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z pieczarkami mocno serowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

1

1

null

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany, z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.

Krok 2

Pokrój pieczarki w plastry i cebulę w piórka . Przesmaż razem i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Farsz wystudź.

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wystudzony farsz połącz z serem.

Krok 4

Na środek każdego naleśnika nanieś farsz pieczarki. Naleśniki złóż w kopertę i panieruj począwszy od mąki, poprzez jajko i tartą bułkę. Smaż na złoty kolor. Możesz podać z Sosem grzybowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Torcik mango
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej