Krokiety z pieczarkami mocno serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z pieczarkami mocno serowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

1

1

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany, z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.

Krok 2

Pokrój pieczarki w plastry i cebulę w piórka . Przesmaż razem i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Farsz wystudź.

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wystudzony farsz połącz z serem.

Krok 4

Na środek każdego naleśnika nanieś farsz pieczarki. Naleśniki złóż w kopertę i panieruj począwszy od mąki, poprzez jajko i tartą bułkę. Smaż na złoty kolor. Możesz podać z Sosem grzybowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej