
Składniki
400 gramów
250 gramów
1
1
1 szklanka
3 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany, z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.
Krok 2
Pokrój pieczarki w plastry i cebulę w piórka . Przesmaż razem i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Farsz wystudź.
Krok 3
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wystudzony farsz połącz z serem.
Krok 4
Na środek każdego naleśnika nanieś farsz pieczarki. Naleśniki złóż w kopertę i panieruj począwszy od mąki, poprzez jajko i tartą bułkę. Smaż na złoty kolor. Możesz podać z Sosem grzybowym Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































