Krokiety z pieczarkami mocno serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z pieczarkami mocno serowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

250 gramów

1

1

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto - jajka zmiksuj z mlekiem, dodaj mąkę, olej i tyle wody, aby ciasto miało konsystencję kwaśnej śmietany, z gotowego ciasta usmaż cienkie naleśniki.

Krok 2

Pokrój pieczarki w plastry i cebulę w piórka . Przesmaż razem i dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr. Farsz wystudź.

Krok 3

Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wystudzony farsz połącz z serem.

Krok 4

Na środek każdego naleśnika nanieś farsz pieczarki. Naleśniki złóż w kopertę i panieruj począwszy od mąki, poprzez jajko i tartą bułkę. Smaż na złoty kolor. Możesz podać z Sosem grzybowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z pieczarkami mocno serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Żeberka duszone z cebulą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej