
Składniki
3 łyżki
0.25 szklanki
2 sztuki
6 plastrów
6 sztuk
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdą parówkę przekrój na pół, podobnie plastry sera.
Krok 2
Przygotuj roztrzepane jajko do panierowania.
Krok 3
Na każdym naleśniku połóż ser żółty i parówkę. Podwiń przeciwległe brzegi naleśnika i zawiń krokiety.
Krok 4
Tak powstałe krokiety dwukrotnie panieruj w jajku i bułce i smaż na gorącym tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej