Krokiety z niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krokiety z niespodzianką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.25 szklanki

2 sztuki

6 plastrów

6 sztuk

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdą parówkę przekrój na pół, podobnie plastry sera.

Krok 2

Przygotuj roztrzepane jajko do panierowania.

Krok 3

Na każdym naleśniku połóż ser żółty i parówkę. Podwiń przeciwległe brzegi naleśnika i zawiń krokiety.

Krok 4

Tak powstałe krokiety dwukrotnie panieruj w jajku i bułce i smaż na gorącym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety z niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej