Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym
łatwe
47 osób zapisało

Składniki
ciasto:
500 mililitrów
2 sztuki
250 gramów
2 szczypty
pozostałe składniki:
100 gramów
400 gramów
1 sztuka
1 łyżka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasto do naleśników połącz i ubij na gładką masę.
Krok 2
Naleśniki usmaż z obu stron.
Krok 3
Przebrany i dokładnie umyty szpinak włóż na minutę do osolonego wrzątku, po czym przełóż na durszlak i odsącz. Następnie posiekaj, jednak nie za drobno.
Krok 4
W rondlu rozgrzej olej. Podsmaż posiekaną w kostkę cebulę, a następnie dodaj mięso mielone. Dopraw przyprawą do mięs, solą i pieprzem a następnie smaż, aż mięso straci surowość.
Krok 5
Dodaj posiekany szpinak i duś całość ok. 10-15 minut aż woda ze szpinaku odparuje.
Krok 6
Na każdy naleśnik nałóż farsz i zawiń w trójkąt.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej