Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym | Przepisy.pl pixel

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

500 mililitrów

2 sztuki

250 gramów

2 szczypty

pozostałe składniki:

100 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto do naleśników połącz i ubij na gładką masę.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Naleśniki usmaż z obu stron.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Przebrany i dokładnie umyty szpinak włóż na minutę do osolonego wrzątku, po czym przełóż na durszlak i odsącz. Następnie posiekaj, jednak nie za drobno.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

W rondlu rozgrzej olej. Podsmaż posiekaną w kostkę cebulę, a następnie dodaj mięso mielone. Dopraw przyprawą do mięs, solą i pieprzem a następnie smaż, aż mięso straci surowość.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 4

Krok 5

Dodaj posiekany szpinak i duś całość ok. 10-15 minut aż woda ze szpinaku odparuje.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 5

Krok 6

Na każdy naleśnik nałóż farsz i zawiń w trójkąt.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Mariusz

    Mariusz , 28.04.2025

    Pyszne danie, u mnie oczywiście dodatkowo czosnek.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonymNaleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym

Wszystkie składniki na ciasto do naleśników połącz i ubij na gładką masę.