Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

500 mililitrów

2 sztuki

250 gramów

2 szczypty

pozostałe składniki:

100 gramów

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto do naleśników połącz i ubij na gładką masę.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Naleśniki usmaż z obu stron.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Przebrany i dokładnie umyty szpinak włóż na minutę do osolonego wrzątku, po czym przełóż na durszlak i odsącz. Następnie posiekaj, jednak nie za drobno.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

W rondlu rozgrzej Ramę. Podsmaż posiekaną w kostkę cebulę, a następnie dodaj mięso mielone. Dopraw przyprawą do mięs, solą i pieprzem a następnie smaż, aż mięso straci surowość.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 4

Krok 5

Dodaj posiekany szpinak i duś całość ok. 10-15 minut aż woda ze szpinaku odparuje.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 5

Krok 6

Na każdy naleśnik nałóż farsz i zawiń w trójkąt.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej