Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

500 mililitrów

2 sztuki

250 gramów

2 szczypty

pozostałe składniki:

100 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto do naleśników połącz i ubij na gładką masę.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Naleśniki usmaż z obu stron.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Przebrany i dokładnie umyty szpinak włóż na minutę do osolonego wrzątku, po czym przełóż na durszlak i odsącz. Następnie posiekaj, jednak nie za drobno.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

W rondlu rozgrzej olej. Podsmaż posiekaną w kostkę cebulę, a następnie dodaj mięso mielone. Dopraw przyprawą do mięs, solą i pieprzem a następnie smaż, aż mięso straci surowość.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 4

Krok 5

Dodaj posiekany szpinak i duś całość ok. 10-15 minut aż woda ze szpinaku odparuje.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 5

Krok 6

Na każdy naleśnik nałóż farsz i zawiń w trójkąt.

Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki ze szpinakiem i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej