Naleśniki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Naleśniki serowe

Autor: Wojciech Kaszycki

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 mililitrów

350 gramów

75 gramów

1 sztuka

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać mikserem mąkę, sól i wodę, odstawić ciasto na 15 minut.

Krok 2

Rozgrzej patelnię z olejem, wlewaj małą łyżką wazową ciasto. Szybko smaż z obu stron. Układaj usmażone naleśniki jeden na drugim.

Krok 3

Wymieszaj w misce ser z rodzynkami, sokiem z cytryny i cukrem pudrem do smaku.

Krok 4

Masę rozsmaruj na naleśnikach, składając je w trójkąt. Ułóż w żaroodpornym naczyniu, posym cukrem pudrem i wstaw do piekarnika na gorący grill do skarmelizowania cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej