Naleśniki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki serowe

Autor: Wojciech Kaszycki

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 mililitrów

350 gramów

75 gramów

1 sztuka

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać mikserem mąkę, sól i wodę, odstawić ciasto na 15 minut.

Krok 2

Rozgrzej patelnię z olejem, wlewaj małą łyżką wazową ciasto. Szybko smaż z obu stron. Układaj usmażone naleśniki jeden na drugim.

Krok 3

Wymieszaj w misce ser z rodzynkami, sokiem z cytryny i cukrem pudrem do smaku.

Krok 4

Masę rozsmaruj na naleśnikach, składając je w trójkąt. Ułóż w żaroodpornym naczyniu, posym cukrem pudrem i wstaw do piekarnika na gorący grill do skarmelizowania cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron Soba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej