
Składniki
100 gramów
200 mililitrów
350 gramów
75 gramów
1 sztuka
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszać mikserem mąkę, sól i wodę, odstawić ciasto na 15 minut.
Krok 2
Rozgrzej patelnię z olejem, wlewaj małą łyżką wazową ciasto. Szybko smaż z obu stron. Układaj usmażone naleśniki jeden na drugim.
Krok 3
Wymieszaj w misce ser z rodzynkami, sokiem z cytryny i cukrem pudrem do smaku.
Krok 4
Masę rozsmaruj na naleśnikach, składając je w trójkąt. Ułóż w żaroodpornym naczyniu, posym cukrem pudrem i wstaw do piekarnika na gorący grill do skarmelizowania cukru.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej