Naleśniki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki serowe

Autor: Wojciech Kaszycki

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 mililitrów

350 gramów

75 gramów

1 sztuka

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać mikserem mąkę, sól i wodę, odstawić ciasto na 15 minut.

Krok 2

Rozgrzej patelnię z olejem, wlewaj małą łyżką wazową ciasto. Szybko smaż z obu stron. Układaj usmażone naleśniki jeden na drugim.

Krok 3

Wymieszaj w misce ser z rodzynkami, sokiem z cytryny i cukrem pudrem do smaku.

Krok 4

Masę rozsmaruj na naleśnikach, składając je w trójkąt. Ułóż w żaroodpornym naczyniu, posym cukrem pudrem i wstaw do piekarnika na gorący grill do skarmelizowania cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej