Naleśniki z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z truskawkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

886 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

403 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

536 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 mililitrów

100 gramów

0.5 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

30 gramów

2 łyżki

3 sztuki

0.5 szklanki

300 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1/3 truskawek zasyp cukrem, a następnie zmiksuj przy użyciu blendera. Pozostałe truskawki pokrój w ćwiartki i wymieszaj z powstałym sosem. Miętę pokrój w cienkie paski i dodaj do owoców.

Naleśniki z truskawkami - Krok 1

Krok 2

Do miski wbij jajka, następnie dodaj pozostałe składniki – mąkę, mleko, wodę, olej oraz miód i wymieszaj uzyskując ciasto o gładkiej konsystencji.

Naleśniki z truskawkami - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor.

Naleśniki z truskawkami - Krok 3

Krok 4

Na usmażone naleśniki nałóż owoce i zroluj. Żaroodporne naczynie wysmaruj margaryną i ułóż w nim naleśniki. Polej następnie syropem klonowym i posyp migdałami oraz orzechami. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiecz 8 minut w temperaturze 175 stopni. Udekoruj listkami mięty lub melisy.

Naleśniki z truskawkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

2

Opinie o przepisie

  • Polska Gacek

    Polska Gacek , 22.03.2017

    Ok Pierwszy raz spotykam się z tym że jest to bardzo smaczne!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Wołoszyn

    Patrycja Wołoszyn , 13.08.2016

    Rewelacja!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej