Naleśnikowe zawijasy z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśnikowe zawijasy z owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

null

null

null

null

null

null

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, mleko i jajka wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Dodać cukier i szczyptę soli.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Gotowe cisto naleśnikowe wlej na patelnię i smaż z obu stron. Gotowe naleśniki odkładaj na talerz.

Krok 3

Przygotuj budyń. Do gotowych naleśników włóż budyniowy farsz i zawiń.

Krok 4

Na koniec polej je syropem z puszki po brzoskwiniach. Podawaj na ciepło lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Sos pieczarkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej