Naleśnikowe zawijasy z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśnikowe zawijasy z owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

null

null

null

null

null

null

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, mleko i jajka wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Dodać cukier i szczyptę soli.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Gotowe cisto naleśnikowe wlej na patelnię i smaż z obu stron. Gotowe naleśniki odkładaj na talerz.

Krok 3

Przygotuj budyń. Do gotowych naleśników włóż budyniowy farsz i zawiń.

Krok 4

Na koniec polej je syropem z puszki po brzoskwiniach. Podawaj na ciepło lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej