Naleśnikowe zawijasy z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśnikowe zawijasy z owocami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

null

null

null

null

null

null

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, mleko i jajka wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Dodać cukier i szczyptę soli.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej. Gotowe cisto naleśnikowe wlej na patelnię i smaż z obu stron. Gotowe naleśniki odkładaj na talerz.

Krok 3

Przygotuj budyń. Do gotowych naleśników włóż budyniowy farsz i zawiń.

Krok 4

Na koniec polej je syropem z puszki po brzoskwiniach. Podawaj na ciepło lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśnikowe zawijasy z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej