
Składniki
ciasto:
null
null
null
null
null
null
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, mleko i jajka wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Dodać cukier i szczyptę soli.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej. Gotowe cisto naleśnikowe wlej na patelnię i smaż z obu stron. Gotowe naleśniki odkładaj na talerz.
Krok 3
Przygotuj budyń. Do gotowych naleśników włóż budyniowy farsz i zawiń.
Krok 4
Na koniec polej je syropem z puszki po brzoskwiniach. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej