
Składniki
ciasto:
null
null
null
null
null
null
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, mleko i jajka wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Dodać cukier i szczyptę soli.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej. Gotowe cisto naleśnikowe wlej na patelnię i smaż z obu stron. Gotowe naleśniki odkładaj na talerz.
Krok 3
Przygotuj budyń. Do gotowych naleśników włóż budyniowy farsz i zawiń.
Krok 4
Na koniec polej je syropem z puszki po brzoskwiniach. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej