Czekoladowe poduszeczki z naleśników przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe poduszeczki z naleśników

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
1693 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

279 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 mililitrów

1.5 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

0.5 szklanki

null

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, cukru, mąki, mleka, wody, oleju oraz kakao przygotuj płynne, jednolite ciasto. Następnie na rozgrzanej, lekko posmarowanej tłuszczem patelni usmaż naleśniki.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 1

Krok 2

Połowę czekolady zetrzyj na drobne wiórki – drugą część rozpuść w wodnej kąpieli.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanej, suchej patelni upraż oddzielnie orzechy, a następnie migdały.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 3

Krok 4

Rozłożone naleśniki posmaruj serkiem, posyp uprażonymi migdałami i orzechami, a następnie oprósz wiórkami z czekolady.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 4

Krok 5

Całość zwiń, podobnie jak tradycyjne krokiety, w kwadratowe poduszeczki. Gotowe ułóż na talerzu i udekoruj polewając rozpuszczoną czekoladą oraz świeżą miętą i upalonymi płatkami migdałowymi.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

2

Opinie o przepisie

  • Zofia Harazd

    Zofia Harazd , 10.04.2020

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna B****

    Katarzyna B**** , 10.10.2015

    super i pycha!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej