Czekoladowe poduszeczki z naleśników przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe poduszeczki z naleśników

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
1692 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

277 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 mililitrów

1.5 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

0.5 szklanki

null

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, cukru, mąki, mleka, wody, oleju oraz kakao przygotuj płynne, jednolite ciasto. Następnie na rozgrzanej, lekko posmarowanej tłuszczem patelni usmaż naleśniki.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 1

Krok 2

Połowę czekolady zetrzyj na drobne wiórki – drugą część rozpuść w wodnej kąpieli.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanej, suchej patelni upraż oddzielnie orzechy, a następnie migdały.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 3

Krok 4

Rozłożone naleśniki posmaruj serkiem, posyp uprażonymi migdałami i orzechami, a następnie oprósz wiórkami z czekolady.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 4

Krok 5

Całość zwiń, podobnie jak tradycyjne krokiety, w kwadratowe poduszeczki. Gotowe ułóż na talerzu i udekoruj polewając rozpuszczoną czekoladą oraz świeżą miętą i upalonymi płatkami migdałowymi.

Czekoladowe poduszeczki z naleśników - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

2

Opinie o przepisie

  • Zofia Harazd

    Zofia Harazd , 10.04.2020

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna B****

    Katarzyna B**** , 10.10.2015

    super i pycha!!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe poduszeczki z naleśników - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej