
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wrzucamy: ser, żółtko, cukier wanilinowy i zwykły cukier. Miksujemy na gładką masę i dodajemy jogurt naturalny. Do farszu dodajemy pokrojone banany.
Krok 2
Mieszamy trzepaczką bądź łyżką - nie miksujemy, bo zrobi się ciapka a chodzi o to by banany były w kawałkach.
Krok 3
Farsz odstawiamy do lodówki i smażymy naleśniki. Nie podaję proporcji, bo każdy ma już swoje sprawdzone, ale jeżeli ktoś by chciał zobaczyć czy wypróbować moje to napiszcie, na pewno podam.
Krok 4
Na naleśnika nakładamy farsz serowo-bananowy i zawijamy wedle uznania. Podajemy z jogurtem Gratką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























