Naleśniki z serem i bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z serem i bananami

Autor: eliiin

ratingratingratingratingrating

8

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wrzucamy: ser, żółtko, cukier wanilinowy i zwykły cukier. Miksujemy na gładką masę i dodajemy jogurt naturalny. Do farszu dodajemy pokrojone banany.

Krok 2

Mieszamy trzepaczką bądź łyżką - nie miksujemy, bo zrobi się ciapka a chodzi o to by banany były w kawałkach.

Krok 3

Farsz odstawiamy do lodówki i smażymy naleśniki. Nie podaję proporcji, bo każdy ma już swoje sprawdzone, ale jeżeli ktoś by chciał zobaczyć czy wypróbować moje to napiszcie, na pewno podam.

Krok 4

Na naleśnika nakładamy farsz serowo-bananowy i zawijamy wedle uznania. Podajemy z jogurtem Gratką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej