Naleśniki z serem i bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z serem i bananami

Autor: eliiin

ratingratingratingratingrating

7

28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wrzucamy: ser, żółtko, cukier wanilinowy i zwykły cukier. Miksujemy na gładką masę i dodajemy jogurt naturalny. Do farszu dodajemy pokrojone banany.

Krok 2

Mieszamy trzepaczką bądź łyżką - nie miksujemy, bo zrobi się ciapka a chodzi o to by banany były w kawałkach.

Krok 3

Farsz odstawiamy do lodówki i smażymy naleśniki. Nie podaję proporcji, bo każdy ma już swoje sprawdzone, ale jeżeli ktoś by chciał zobaczyć czy wypróbować moje to napiszcie, na pewno podam.

Krok 4

Na naleśnika nakładamy farsz serowo-bananowy i zawijamy wedle uznania. Podajemy z jogurtem Gratką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej