
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wrzucamy: ser, żółtko, cukier wanilinowy i zwykły cukier. Miksujemy na gładką masę i dodajemy jogurt naturalny. Do farszu dodajemy pokrojone banany.
Krok 2
Mieszamy trzepaczką bądź łyżką - nie miksujemy, bo zrobi się ciapka a chodzi o to by banany były w kawałkach.
Krok 3
Farsz odstawiamy do lodówki i smażymy naleśniki. Nie podaję proporcji, bo każdy ma już swoje sprawdzone, ale jeżeli ktoś by chciał zobaczyć czy wypróbować moje to napiszcie, na pewno podam.
Krok 4
Na naleśnika nakładamy farsz serowo-bananowy i zawijamy wedle uznania. Podajemy z jogurtem Gratką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej