Naleśniki z serem i bananami

Autor: eliiin

ratingratingratingratingrating

6

28 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wrzucamy: ser, żółtko, cukier wanilinowy i zwykły cukier. Miksujemy na gładką masę i dodajemy jogurt naturalny. Do farszu dodajemy pokrojone banany.

Krok 2

Mieszamy trzepaczką bądź łyżką - nie miksujemy, bo zrobi się ciapka a chodzi o to by banany były w kawałkach.

Krok 3

Farsz odstawiamy do lodówki i smażymy naleśniki. Nie podaję proporcji, bo każdy ma już swoje sprawdzone, ale jeżeli ktoś by chciał zobaczyć czy wypróbować moje to napiszcie, na pewno podam.

Krok 4

Na naleśnika nakładamy farsz serowo-bananowy i zawijamy wedle uznania. Podajemy z jogurtem Gratką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z serem i bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej