Naleśniki z grzybami z lasu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z grzybami z lasu

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naleśniki: Do miski wlewam mleko dodaje jajko i kurkumę . Miksuje składniki w trakcie dodaje sól i zmielony pieprz . Piekę chwila moment na patelni .

Naleśniki z grzybami z lasu  - Krok 1

Krok 2

Grzyby czyszczę kroje i myje . Wkładam do garnka z woda i łyżeczka soli gotuję . Zbieram szum a potem przelewam na durszlak.

Naleśniki z grzybami z lasu  - Krok 2

Krok 3

Przecedzone grzyby wkładam na patenie i smażę dodaje kostkę rosół z kury i zalewam pół szklanki wody i w tym wywar chwile gotuję . Dodaję smażoną cebule i czosnek w mini kostkach po 1 sztuce nadal mieszam do wygotowania się wywaru. Dopiero wtedy dodaje suszone pomidorki . Mieszam chwilę i posypuje startym serem .Mieszam do rozpuszczenia sera . Nakładam farsz na naleśniki i zwijam podaje na gorąco można jeść z keczupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej