Naleśniki z grzybami z lasu przepis – Zobacz na przepisy.pl

Naleśniki z grzybami z lasu

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naleśniki: Do miski wlewam mleko dodaje jajko i kurkumę . Miksuje składniki w trakcie dodaje sól i zmielony pieprz . Piekę chwila moment na patelni .

Naleśniki z grzybami z lasu  - Krok 1

Krok 2

Grzyby czyszczę kroje i myje . Wkładam do garnka z woda i łyżeczka soli gotuję . Zbieram szum a potem przelewam na durszlak.

Naleśniki z grzybami z lasu  - Krok 2

Krok 3

Przecedzone grzyby wkładam na patenie i smażę dodaje kostkę rosół z kury i zalewam pół szklanki wody i w tym wywar chwile gotuję . Dodaję smażoną cebule i czosnek w mini kostkach po 1 sztuce nadal mieszam do wygotowania się wywaru. Dopiero wtedy dodaje suszone pomidorki . Mieszam chwilę i posypuje startym serem .Mieszam do rozpuszczenia sera . Nakładam farsz na naleśniki i zwijam podaje na gorąco można jeść z keczupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej