Naleśniki z grzybami z lasu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z grzybami z lasu

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 szklanki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

500 gramów

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naleśniki: Do miski wlewam mleko dodaje jajko i kurkumę . Miksuje składniki w trakcie dodaje sól i zmielony pieprz . Piekę chwila moment na patelni .

Naleśniki z grzybami z lasu  - Krok 1

Krok 2

Grzyby czyszczę kroje i myje . Wkładam do garnka z woda i łyżeczka soli gotuję . Zbieram szum a potem przelewam na durszlak.

Naleśniki z grzybami z lasu  - Krok 2

Krok 3

Przecedzone grzyby wkładam na patenie i smażę dodaje kostkę rosół z kury i zalewam pół szklanki wody i w tym wywar chwile gotuję . Dodaję smażoną cebule i czosnek w mini kostkach po 1 sztuce nadal mieszam do wygotowania się wywaru. Dopiero wtedy dodaje suszone pomidorki . Mieszam chwilę i posypuje startym serem .Mieszam do rozpuszczenia sera . Nakładam farsz na naleśniki i zwijam podaje na gorąco można jeść z keczupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z grzybami z lasu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej