Naleśniki z mięsem i suszonymi pomidorami
łatwe
899 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
2 sztuki
0.2 szklanki
30 mililitrów
0.5 pęczka
1 opakowanie
nadzienie:
150 gramów
10 sztuk
1 sztuka
6 sztuk
100 mililitrów
30 mililitrów
1 szklanka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz posiekaną pietruszkę. Całość dobrze zmiksuj do momentu uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Następnie smaż naleśniki.

Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj ze 100 mililitrami śmietany oraz szklanką wody. Umyte mięso oraz pomidory pokrój w cienkie paski. Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w ósemki.

Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj cebulę, suszone pomidory oraz pieczarki – całość zalej przygotowanym Fixem Knorr i gotuj 10 minut na małym ogniu. Dodaj kilka porwanych listków świeżej bazylii.

Krok 4
Następnie łyżką cedzakową wyjmij z sosu mięso wraz z cebulą, pomidorami i pieczarkami, nałóż na naleśniki, a potem zwiń w rulony. Gotowe naleśniki podawaj z powstałym sosem – jeżeli nie będzie wystarczająco gęsty, gotuj jeszcze chwilę, aby odparować część płynu. Udekoruj listkami bazylii.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z mięsem i suszonymi pomidorami
Jedliście naleśniki z suszonymi pomidorami i mięsem? Jeśli nie, koniecznie spróbujcie tego dania. Jest doskonałą propozycją na urozmaicenie obiadowego menu, które przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi tych mącznych potraw, znanych przede wszystkim z wersji słodkiej. Smak nawiązuje do klimatów włoskich, w czym pomaga pomidorowy dodatek. Nadzienie ze schabu i pieczarek doskonale komponuje się z bazylią i jogurtem, tworząc wyśmienite połączenie.
Dla kogo?
Naleśniki z suszonymi pomidorami i mięsem pokochają przede wszystkim osoby poszukujące kulinarnych inspiracji, które urozmaicą codzienne menu.
Na jaką okazję?
Naleśniki z mięsem i suszonymi pomidorami są doskonałą propozycją na obiad i kolację.
Czy wiesz, że?
Bliny są odmianą naleśników. Przyrządzane są przede wszystkim w Rosji, na Ukrainie i Białorusi. Mogą być serwowane solo lub z różnorodnymi dodatkami słodkimi i wytrawnymi. Istotne jest, aby bliny podawać na gorąco, gdyż zimne tracą charakterystyczną wilgotność.
Dla urozmaicenia:
Naleśniki na słono możesz udekorować liśćmi świeżej bazylii i niewielkimi pomidorkami.