Naleśniki z jajkami i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Naleśniki z jajkami i pieczarkami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 kilogram

10 sztuk

2 sztuki

2 pęczki

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki i smażymy na kilku łyżkach oleju razem z drobno posiekaną cebulą i przyprawą Delikat do chwili, aż woda z pieczarek całkowicie odparuje.

Krok 2

Do pieczarek dodajemy drobno posiekane jajka, surowe jajka, posiekany szczypiorek, sól i pieprz do smaku.

Krok 3

Farsz zawijamy w naleśniki, panierujemy je w jajku i bułce i smażymy na złoto na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej