Naleśniki z jajkami i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z jajkami i pieczarkami

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

5

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 kilogram

10 sztuk

2 sztuki

2 pęczki

1 szczypta

1 szczypta

100 mililitrów

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki i smażymy na kilku łyżkach oleju razem z drobno posiekaną cebulą i przyprawą Delikat do chwili, aż woda z pieczarek całkowicie odparuje.

Krok 2

Do pieczarek dodajemy drobno posiekane jajka, surowe jajka, posiekany szczypiorek, sól i pieprz do smaku.

Krok 3

Farsz zawijamy w naleśniki, panierujemy je w jajku i bułce i smażymy na złoto na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z jajkami i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej