
Składniki
12 sztuk
1 kilogram
10 sztuk
2 sztuki
2 pęczki
1 szczypta
1 szczypta
100 mililitrów
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki ścieramy na grubych oczkach tarki i smażymy na kilku łyżkach oleju razem z drobno posiekaną cebulą i przyprawą Delikat do chwili, aż woda z pieczarek całkowicie odparuje.
Krok 2
Do pieczarek dodajemy drobno posiekane jajka, surowe jajka, posiekany szczypiorek, sól i pieprz do smaku.
Krok 3
Farsz zawijamy w naleśniki, panierujemy je w jajku i bułce i smażymy na złoto na oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej