Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do blendera wsypujemy mąkę orkiszową, wbijamy jaja, dodajemy mleko i wodę oraz szczyptę soli. Miksujemy na gładkie ciasto naleśnikowe.

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię, spryskujemy ja olejem, wylewamy porcje ciasta i smażymy naleśniki. Usmażone naleśniki kładziemy jeden na drugim by pozostały miękkie i elastyczne.

Krok 3

Kiełbasę kroimy w plasterki i obsmażamy lekko na patelni. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paseczki.

Krok 4

Gotowe naleśniki smarujemy niewielka ilością sosu pomidorowo – śmietanowego. Na środku układamy rządek plasterków kiełbasy oraz paseczków papryki. Rolujemy ciasno i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej