Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do blendera wsypujemy mąkę orkiszową, wbijamy jaja, dodajemy mleko i wodę oraz szczyptę soli. Miksujemy na gładkie ciasto naleśnikowe.

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię, spryskujemy ja olejem, wylewamy porcje ciasta i smażymy naleśniki. Usmażone naleśniki kładziemy jeden na drugim by pozostały miękkie i elastyczne.

Krok 3

Kiełbasę kroimy w plasterki i obsmażamy lekko na patelni. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paseczki.

Krok 4

Gotowe naleśniki smarujemy niewielka ilością sosu pomidorowo – śmietanowego. Na środku układamy rządek plasterków kiełbasy oraz paseczków papryki. Rolujemy ciasno i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej