Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

0.5 kilograma

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do blendera wsypujemy mąkę orkiszową, wbijamy jaja, dodajemy mleko i wodę oraz szczyptę soli. Miksujemy na gładkie ciasto naleśnikowe.

Krok 2

Rozgrzewamy patelnię, spryskujemy ja olejem, wylewamy porcje ciasta i smażymy naleśniki. Usmażone naleśniki kładziemy jeden na drugim by pozostały miękkie i elastyczne.

Krok 3

Kiełbasę kroimy w plasterki i obsmażamy lekko na patelni. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paseczki.

Krok 4

Gotowe naleśniki smarujemy niewielka ilością sosu pomidorowo – śmietanowego. Na środku układamy rządek plasterków kiełbasy oraz paseczków papryki. Rolujemy ciasno i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z sosem pomidorowo - śmietanowym, kiełbasą i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej