Naleśniki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z pieczarkami

Autor: Julia Gawrońska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

500 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 szczypta

180 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej, dość rzadkiej masy (ilość składników podawałam orientacyjnie, zawsze sypię "na oko").

Krok 2

Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Krok 3

W międzyczasie kroimy drobno cebulkę i smażymy aż do zeszklenia.

Krok 4

Kroimy pieczarki w dość drobne plasterki, solimy dość solidnie i smażymy (najlepiej na woku lub sporej patelni).

Krok 5

Z fix Knorr robimy sos na bazie 180 ml wody oraz 2 łyżki jogurtu i pieprz do smaku- mieszamy zimne w osobnym garnku. Gdy pieczarki i cebulka są już dobrze usmażone łączymy wszystkie składniki razem i gotujemy do zgęstnienia sosu.

Krok 6

Nakładamy pieczarki z sosem na naleśnik, zawijamy w trójkącik, maczamy w mleku, następnie w bułce tartej i smażymy do zarumienienia.

Krok 7

Tak przygotowane naleśniki polewamy na talerzu niewielką ilością sosu i posypujemy serem żółtym. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej