Naleśniki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z pieczarkami

Autor: Julia Gawrońska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

500 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 szczypta

180 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej, dość rzadkiej masy (ilość składników podawałam orientacyjnie, zawsze sypię "na oko").

Krok 2

Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Krok 3

W międzyczasie kroimy drobno cebulkę i smażymy aż do zeszklenia.

Krok 4

Kroimy pieczarki w dość drobne plasterki, solimy dość solidnie i smażymy (najlepiej na woku lub sporej patelni).

Krok 5

Z fix Knorr robimy sos na bazie 180 ml wody oraz 2 łyżki jogurtu i pieprz do smaku- mieszamy zimne w osobnym garnku. Gdy pieczarki i cebulka są już dobrze usmażone łączymy wszystkie składniki razem i gotujemy do zgęstnienia sosu.

Krok 6

Nakładamy pieczarki z sosem na naleśnik, zawijamy w trójkącik, maczamy w mleku, następnie w bułce tartej i smażymy do zarumienienia.

Krok 7

Tak przygotowane naleśniki polewamy na talerzu niewielką ilością sosu i posypujemy serem żółtym. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Pasta z groszku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej