
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1 szczypta
500 gramów
1 sztuka
50 gramów
1 szczypta
180 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej, dość rzadkiej masy (ilość składników podawałam orientacyjnie, zawsze sypię "na oko").
Krok 2
Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Krok 3
W międzyczasie kroimy drobno cebulkę i smażymy aż do zeszklenia.
Krok 4
Kroimy pieczarki w dość drobne plasterki, solimy dość solidnie i smażymy (najlepiej na woku lub sporej patelni).
Krok 5
Z fix Knorr robimy sos na bazie 180 ml wody oraz 2 łyżki jogurtu i pieprz do smaku- mieszamy zimne w osobnym garnku. Gdy pieczarki i cebulka są już dobrze usmażone łączymy wszystkie składniki razem i gotujemy do zgęstnienia sosu.
Krok 6
Nakładamy pieczarki z sosem na naleśnik, zawijamy w trójkącik, maczamy w mleku, następnie w bułce tartej i smażymy do zarumienienia.
Krok 7
Tak przygotowane naleśniki polewamy na talerzu niewielką ilością sosu i posypujemy serem żółtym. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej