Naleśniki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z pieczarkami

Autor: Julia Gawrońska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

500 gramów

1 sztuka

50 gramów

1 szczypta

180 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej, dość rzadkiej masy (ilość składników podawałam orientacyjnie, zawsze sypię "na oko").

Krok 2

Smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Krok 3

W międzyczasie kroimy drobno cebulkę i smażymy aż do zeszklenia.

Krok 4

Kroimy pieczarki w dość drobne plasterki, solimy dość solidnie i smażymy (najlepiej na woku lub sporej patelni).

Krok 5

Z fix Knorr robimy sos na bazie 180 ml wody oraz 2 łyżki jogurtu i pieprz do smaku- mieszamy zimne w osobnym garnku. Gdy pieczarki i cebulka są już dobrze usmażone łączymy wszystkie składniki razem i gotujemy do zgęstnienia sosu.

Krok 6

Nakładamy pieczarki z sosem na naleśnik, zawijamy w trójkącik, maczamy w mleku, następnie w bułce tartej i smażymy do zarumienienia.

Krok 7

Tak przygotowane naleśniki polewamy na talerzu niewielką ilością sosu i posypujemy serem żółtym. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej