
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski przetnij wzdłuż tak, aby powstała kieszonka.

Krok 2
Ser feta pokrój w długie prostokąty i umieść je w kieszonkach.

Krok 3
Całość oprósz przyprawą Knorr i smaż na grillu, aż kiełbaski będą rumiane. Możesz również użyć innego rodzaju sera, np. mozzarelli.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowane kiełbaski z serem feta
Spotkanie przy grillu bez soczystych kiełbasek? Dla wielu osób jest to nie do pomyślenia! Warto jednak nieco urozmaicić ten popularny smakołyk, aby nie popadać w kulinarną monotonię. Tym razem proponujemy podać kiełbasę z grilla w nowej odsłonie. Na czym polega ta smaczna innowacja? Główną rolę odgrywa wyrazisty ser feta, który w prosty sposób zamienisz w nadzienie podawanej na gorąco kiełbaski. Oprósz całość przyprawą do wieprzowiny i przekonaj się, jak niewielkie zmiany są w stanie zrobić naprawdę ogromną różnicę w smaku.
Dla kogo?
Po kiełbasę faszerowaną na grilla z ochotą sięgną wszyscy zwolennicy mięsnych przekąsek. Nie ma sensu ograniczać się do ułożenia na ruszcie samej kiełbasy bez dodatków, skoro w tak prosty sposób można przyrządzić zupełnie nowe danie.
Na jaką okazję?
Już sama nazwa potrawy wskazuje na to, że kiełbasy z serem na grilla nie może zabraknąć podczas przyjęć w ogrodzie lub na działce, kiedy to wszyscy znajomi gromadzą się przy rozgrzanym ruszcie. Zaproponuj gościom coś innego niż zwykle – z pewnością docenią twoją kulinarną finezję.
Czy wiesz, że?
Pogoda nie sprzyja spotkaniom w plenerze, a tym bardziej rozpalaniu grilla? Nic straconego! Kiełbaskę z serem feta bez żadnego problemu przygotujesz w piekarniku albo na grillu elektrycznym.
Dla urozmaicenia:
Niech danie będzie kompletne! Kiełbasę na grilla z serem możesz podawać z pieczonymi ziemniakami – w formie frytek albo apetycznych łódeczek. Przygotuj również warzywa na ciepło. Doskonale smakują grillowane cukinie, bakłażany i szparagi.