Kiełbasa z grilla inaczej – faszerowane z serem | Przepisy.pl pixel

Grillowane kiełbaski z serem feta

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

14

802 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

293 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

580 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski przetnij wzdłuż tak, aby powstała kieszonka.

Grillowane kiełbaski z serem feta  - Krok 1

Krok 2

Ser feta pokrój w długie prostokąty i umieść je w kieszonkach.

Grillowane kiełbaski z serem feta  - Krok 2

Krok 3

Całość oprósz przyprawą Knorr i smaż na grillu, aż kiełbaski będą rumiane. Możesz również użyć innego rodzaju sera, np. mozzarelli.

Grillowane kiełbaski z serem feta  - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • gogosik60

    gogosik60 , 24.06.2021

    Już widzę jak ser spływa do grilla

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Kulasiewicz

    Marta Kulasiewicz , 22.02.2018

    wygląda apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Kobielska

    Joanna Kobielska , 17.05.2016

    Oczywiście bez przyprawy Knorr nie może się obyć, bierzecie jakieś profity za reklamę czy co?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Kuba Morgan

    Kuba Morgan , 22.04.2016

    zaje...fajne . robiłem takie już 10 lat temu..!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane kiełbaski z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane kiełbaski z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane kiełbaski z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane kiełbaski z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane kiełbaski z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane kiełbaski z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane kiełbaski z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane kiełbaski z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane kiełbaski z serem feta Grillowane kiełbaski z serem feta

Spotkanie przy grillu bez soczystych kiełbasek? Dla wielu osób jest to nie do pomyślenia! Warto jednak nieco urozmaicić ten popularny smakołyk, aby nie popadać w kulinarną monotonię. Tym razem proponujemy podać kiełbasę z grilla w nowej odsłonie. Na czym polega ta smaczna innowacja? Główną rolę odgrywa wyrazisty ser feta, który w prosty sposób zamienisz w nadzienie podawanej na gorąco kiełbaski. Oprósz całość przyprawą do wieprzowiny i przekonaj się, jak niewielkie zmiany są w stanie zrobić naprawdę ogromną różnicę w smaku.

Dla kogo?

Po kiełbasę faszerowaną na grilla z ochotą sięgną wszyscy zwolennicy mięsnych przekąsek. Nie ma sensu ograniczać się do ułożenia na ruszcie samej kiełbasy bez dodatków, skoro w tak prosty sposób można przyrządzić zupełnie nowe danie.

Na jaką okazję?

Już sama nazwa potrawy wskazuje na to, że kiełbasy z serem na grilla nie może zabraknąć podczas przyjęć w ogrodzie lub na działce, kiedy to wszyscy znajomi gromadzą się przy rozgrzanym ruszcie. Zaproponuj gościom coś innego niż zwykle – z pewnością docenią twoją kulinarną finezję.

Czy wiesz, że?

Pogoda nie sprzyja spotkaniom w plenerze, a tym bardziej rozpalaniu grilla? Nic straconego! Kiełbaskę z serem feta bez żadnego problemu przygotujesz w piekarniku albo na grillu elektrycznym.

Dla urozmaicenia:

Niech danie będzie kompletne! Kiełbasę na grilla z serem możesz podawać z pieczonymi ziemniakami – w formie frytek albo apetycznych łódeczek. Przygotuj również warzywa na ciepło. Doskonale smakują grillowane cukinie, bakłażany i szparagi.