Ser w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ser w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

82

heart
1038 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

857 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1789 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

175 gramów

700 mililitrów

3 łyżki

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, mleko i ser pleśniowy zmiksuj na gładką masę.

Ser w cieście - Krok 1

Krok 2

Rozpuść masło na patelni i dodaj masę serową.

Ser w cieście - Krok 2

Krok 3

Dodaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr i gotuj na małym ogniu, nieustannie mieszając do momentu, gdy masa dobrze zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.

Ser w cieście - Krok 3

Krok 4

Jajko rozmąć na talerzu. Zetrzyj suchary do miseczki.

Ser w cieście - Krok 4

Krok 5

Z zimnej masy serowej formuj kluseczki, obtocz je w jajku, a następnie w sucharach.

Ser w cieście - Krok 5

Krok 6

Podsmaż na oliwie na złoty kolor. Podawaj posypane pietruszką.

Ser w cieście - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Dominika Łojewska

    Dominika Łojewska , 27.05.2016

    Bardzo dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ser w cieścieSer w cieście

Jeśli zastanawiasz się nad smaczną przekąską, którą można zaserwować na przyjęciu, to koniecznie przygotuj ser w cieście. To przystawka poręczna i wyjątkowo smaczna. Do jej przygotowania wykorzystaj ser pleśniowy z niebieską pleśnią. Równie dobrze sprawdzi się jednak również camembert. Kawałki wybranego sera zmiksuj z mlekiem i mąką na gładką masę. Następnie umieść ją na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Dodaj sos brokułowy, gotuj na małym ogniu do zgęstnienia i odstaw do ostygnięcia. Aby przygotowywane przez Ciebie przekąski miały chrupiącą skórkę, obtocz je w panierce. Tę przygotujesz w prosty sposób. Wystarczy, że suchary zetrzesz na dużych oczkach tarki. Możesz również wykorzystać czerstwe pieczywo lub gotową bułkę tartą. Kuleczki wykonane ze wspomnianej wcześniej masy zanurzaj w roztrzepanym jajku i obtaczaj w rozkruszonych sucharach. Podsmaż je na rozgrzanej oliwie na złocisty kolor. Ser w cieście serwuj posypany drobno posiekaną natką świeżej pietruszki. Koniecznie sprawdź dokładny przepis na pyszną przystawkę.