Duszone ziemniaki po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki po francusku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 łyżka

200 mililitrów

2 sztuki

null

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i słoninę pokrój w drobną kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w większą kostkę.

Krok 3

Wlej śmietanę, oprósz skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i kminkiem, dopraw pieprzem. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 2

W płaskim garnku przesmaż słoninę i cebulę, dodaj ziemniaki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pierogi z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej