Duszone ziemniaki po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki po francusku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 łyżka

200 mililitrów

2 sztuki

null

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i słoninę pokrój w drobną kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w większą kostkę.

Krok 3

Wlej śmietanę, oprósz skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i kminkiem, dopraw pieprzem. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 2

W płaskim garnku przesmaż słoninę i cebulę, dodaj ziemniaki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej