Duszone ziemniaki po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki po francusku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 łyżka

200 mililitrów

2 sztuki

null

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i słoninę pokrój w drobną kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w większą kostkę.

Krok 3

Wlej śmietanę, oprósz skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i kminkiem, dopraw pieprzem. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 2

W płaskim garnku przesmaż słoninę i cebulę, dodaj ziemniaki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dip ziołowy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej