Duszone ziemniaki po francusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki po francusku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

150 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i słoninę pokrój w drobną kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w większą kostkę.

Krok 3

Wlej śmietanę, oprósz skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i kminkiem, dopraw pieprzem. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 2

W płaskim garnku przesmaż słoninę i cebulę, dodaj ziemniaki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki po francusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej