Przystawki na zimno | Przepisy.pl pixel

Przepisy na przystawki na zimno

23 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - przystawki na zimnoprzystawki na zimno

Przystawki na zimno to wiele rodzajów drobnych przekąsek, które podasz przed obiadem. Zaspokoją pierwszy głód, a jednocześnie zaostrzą apetyt Twoich gości i sprawią, że kolejne dania będą smakować im jeszcze bardziej. Przystawki na zimno – przepisy, które polecamy są różnorodne, np. klasyczne przekąski ze śledzia czy kurczaka, jak i oryginalne kulki z sera w cieście oraz nachosy z dipami. Znajdziesz tu również wykwintne przystawki na zimno na wesele, takie jak grissini z szynką parmeńską – te włoskie paluszki z wysokiej jakości wędliną będą pasować nie tylko do dań kuchni śródziemnomorskiej, ale także niemieckiej, czeskiej czy polskiej. Wszystko w zależności od tego, na jakie menu się zdecydujesz. Przystawki na zimno na grilla to też inne mięsa, np. kurczak w formie nuggetsów albo klasycznych wrapów. Polecamy również inne przystawki na zimno: tortillę i robione z niej wrapy z dodatkiem warzyw, mięs i sosów, albo wytrawne babeczki. To nie tylko przystawki na zimno – smaczne będą też jaki ciepłe przekąski. Proponowane przez nas dania są uniwersalne, co jest ich wielką zaletą – przekonaj się!