Przepisy na przystawki na zimno
23 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej
przystawki na zimno
Przystawki na zimno to wiele rodzajów drobnych przekąsek, które podasz przed obiadem. Zaspokoją pierwszy głód, a jednocześnie zaostrzą apetyt Twoich gości i sprawią, że kolejne dania będą smakować im jeszcze bardziej. Przystawki na zimno – przepisy, które polecamy są różnorodne, np. klasyczne przekąski ze śledzia czy kurczaka, jak i oryginalne kulki z sera w cieście oraz nachosy z dipami. Znajdziesz tu również wykwintne przystawki na zimno na wesele, takie jak grissini z szynką parmeńską – te włoskie paluszki z wysokiej jakości wędliną będą pasować nie tylko do dań kuchni śródziemnomorskiej, ale także niemieckiej, czeskiej czy polskiej. Wszystko w zależności od tego, na jakie menu się zdecydujesz. Przystawki na zimno na grilla to też inne mięsa, np. kurczak w formie nuggetsów albo klasycznych wrapów. Polecamy również inne przystawki na zimno: tortillę i robione z niej wrapy z dodatkiem warzyw, mięs i sosów, albo wytrawne babeczki. To nie tylko przystawki na zimno – smaczne będą też jaki ciepłe przekąski. Proponowane przez nas dania są uniwersalne, co jest ich wielką zaletą – przekonaj się!