Przepisy na przystawki na zimno
23 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
przystawki na zimno
Przystawki na zimno to wiele rodzajów drobnych przekąsek, które podasz przed obiadem. Zaspokoją pierwszy głód, a jednocześnie zaostrzą apetyt Twoich gości i sprawią, że kolejne dania będą smakować im jeszcze bardziej. Przystawki na zimno – przepisy, które polecamy są różnorodne, np. klasyczne przekąski ze śledzia czy kurczaka, jak i oryginalne kulki z sera w cieście oraz nachosy z dipami. Znajdziesz tu również wykwintne przystawki na zimno na wesele, takie jak grissini z szynką parmeńską – te włoskie paluszki z wysokiej jakości wędliną będą pasować nie tylko do dań kuchni śródziemnomorskiej, ale także niemieckiej, czeskiej czy polskiej. Wszystko w zależności od tego, na jakie menu się zdecydujesz. Przystawki na zimno na grilla to też inne mięsa, np. kurczak w formie nuggetsów albo klasycznych wrapów. Polecamy również inne przystawki na zimno: tortillę i robione z niej wrapy z dodatkiem warzyw, mięs i sosów, albo wytrawne babeczki. To nie tylko przystawki na zimno – smaczne będą też jaki ciepłe przekąski. Proponowane przez nas dania są uniwersalne, co jest ich wielką zaletą – przekonaj się!