Nachos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nachos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
677 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

334 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

643 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

250 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę oraz zieloną paprykę i smaż 3-4 minuty. Następnie dodaj czosnek, smaż chwilę. Dodaj mięso mielone, chilli w proszku i kumin. Smaż do momentu, gdy mięso będzie zrumienione.

Krok 2

W dużej misce wymieszaj pomidory, dymkę, Jalapeno, kolendrę oraz sok z limonki. Przełóż do salaterki.

Krok 3

Do kielicha blendera włóż chilli, awokado, sok z limonki, kwaśną śmietanę oraz majonez Hellmann's. Całość zmiksuj I przełóż do miseczki, w której będziesz docelowo podawać.

Krok 4

Tortille przełóż na talerz. Wierzch pokryj przygotowanym mięsem a następnie posyp startym serem. Całość zapiecz ok. 2 minut.Danie udekoruj papryczkami Jalapeno.

przepisy.pl

Dobra rada:

Nachosy możesz przygotować sam w domu krojąc placki tortilla na kawałki i smażąc na oleju na złoty kolor.

4

Opinie o przepisie

  • Jan Kowalski

    Jan Kowalski , 30.04.2017

    Poprawcie skladniki bo w przygotowaniu macie pomidory kumin a w skladnikach nie jako profesjonalna strona traktujcie ludzi powaznie lub usuńcie te lipy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Ranczo

    Jan Ranczo , 03.07.2016

    Nad tym stawem koło zielonego lasu w ciszy najlepiej smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Poździk-Sawicka

    Joanna Poździk-Sawicka , 03.07.2016

    Szkoda że mam już tak mocno rozbudzony apetyt. ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Stepski

    Dariusz Stepski , 03.07.2016

    Mojego apetytu rozbudzać nie trzeba, wręcz przeciwnie lepiej go uspic, dużo korzystniejsze dla mnie i pewnie dla wielu innych!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - NachosNachos

Jeśli lubisz kuchnię meksykańską i szukasz inspiracji na wytrawną przekąskę, sięgnij po przepis na podanie nachos. To trójkątne, chrupiące kawałki pieczonej pszennej lub kukurydzianej tortilli. Podaje się je z różnymi sosami, np. ciepłym serowym, pikantną salsą pomidorową albo bez dodatków. Często zapieka się je z żółtym serem. Odmień nieco tę wersję i dodaj do nich także mielone mięso z papryką, a otrzymasz coś więcej, niż zwykłą przekąskę do seansu filmowego. Dopraw danie kuminem i czosnkiem. Nachos podane z mięsem, warzywami i odpowiednio doprawione będą stanowiły świetną przystawkę. Do pikantnej potrawy dodaj dip, który nieco złagodzi jej smak. Zrób go na bazie śmietany, majonezu i awokado, dodaj mu wyrazistości sokiem z limonki. Sprawdzi się także nieco papryki chili. Danie przed podaniem posyp serem i zapiecz przez chwilę – tylko po to, żeby ser się roztopił. Udekoruj świeżą natką kolendry. Podawaj na ciepło, ze schłodzonym dipem z awokado. Sprawdź, czego potrzebujesz, by zrobić mięsną wersję nachos.