Nachos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nachos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
678 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

335 osób wydrukowało

Pobierz pdf

644 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

250 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę oraz zieloną paprykę i smaż 3-4 minuty. Następnie dodaj czosnek, smaż chwilę. Dodaj mięso mielone, chilli w proszku i kumin. Smaż do momentu, gdy mięso będzie zrumienione.

Krok 2

W dużej misce wymieszaj pomidory, dymkę, Jalapeno, kolendrę oraz sok z limonki. Przełóż do salaterki.

Krok 3

Do kielicha blendera włóż chilli, awokado, sok z limonki, kwaśną śmietanę oraz majonez Hellmann's. Całość zmiksuj I przełóż do miseczki, w której będziesz docelowo podawać.

Krok 4

Tortille przełóż na talerz. Wierzch pokryj przygotowanym mięsem a następnie posyp startym serem. Całość zapiecz ok. 2 minut.Danie udekoruj papryczkami Jalapeno.

przepisy.pl

Dobra rada:

Nachosy możesz przygotować sam w domu krojąc placki tortilla na kawałki i smażąc na oleju na złoty kolor.

4

Opinie o przepisie

  • Jan Kowalski

    Jan Kowalski , 30.04.2017

    Poprawcie skladniki bo w przygotowaniu macie pomidory kumin a w skladnikach nie jako profesjonalna strona traktujcie ludzi powaznie lub usuńcie te lipy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Ranczo

    Jan Ranczo , 03.07.2016

    Nad tym stawem koło zielonego lasu w ciszy najlepiej smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Poździk-Sawicka

    Joanna Poździk-Sawicka , 03.07.2016

    Szkoda że mam już tak mocno rozbudzony apetyt. ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Stepski

    Dariusz Stepski , 03.07.2016

    Mojego apetytu rozbudzać nie trzeba, wręcz przeciwnie lepiej go uspic, dużo korzystniejsze dla mnie i pewnie dla wielu innych!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - NachosNachos

Jeśli lubisz kuchnię meksykańską i szukasz inspiracji na wytrawną przekąskę, sięgnij po przepis na podanie nachos. To trójkątne, chrupiące kawałki pieczonej pszennej lub kukurydzianej tortilli. Podaje się je z różnymi sosami, np. ciepłym serowym, pikantną salsą pomidorową albo bez dodatków. Często zapieka się je z żółtym serem. Odmień nieco tę wersję i dodaj do nich także mielone mięso z papryką, a otrzymasz coś więcej, niż zwykłą przekąskę do seansu filmowego. Dopraw danie kuminem i czosnkiem. Nachos podane z mięsem, warzywami i odpowiednio doprawione będą stanowiły świetną przystawkę. Do pikantnej potrawy dodaj dip, który nieco złagodzi jej smak. Zrób go na bazie śmietany, majonezu i awokado, dodaj mu wyrazistości sokiem z limonki. Sprawdzi się także nieco papryki chili. Danie przed podaniem posyp serem i zapiecz przez chwilę – tylko po to, żeby ser się roztopił. Udekoruj świeżą natką kolendry. Podawaj na ciepło, ze schłodzonym dipem z awokado. Sprawdź, czego potrzebujesz, by zrobić mięsną wersję nachos.