Nachos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nachos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

674 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

321 osób wydrukowało

Pobierz pdf

630 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

250 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę oraz zieloną paprykę i smaż 3-4 minuty. Następnie dodaj czosnek, smaż chwilę. Dodaj mięso mielone, chilli w proszku i kumin. Smaż do momentu, gdy mięso będzie zrumienione.

Krok 2

W dużej misce wymieszaj pomidory, dymkę, Jalapeno, kolendrę oraz sok z limonki. Przełóż do salaterki.

Krok 3

Do kielicha blendera włóż chilli, awokado, sok z limonki, kwaśną śmietanę oraz majonez Hellmann's. Całość zmiksuj I przełóż do miseczki, w której będziesz docelowo podawać.

Krok 4

Tortille przełóż na talerz. Wierzch pokryj przygotowanym mięsem a następnie posyp startym serem. Całość zapiecz ok. 2 minut.Danie udekoruj papryczkami Jalapeno.

przepisy.pl

Dobra rada:

Nachosy możesz przygotować sam w domu krojąc placki tortilla na kawałki i smażąc na oleju na złoty kolor.

4

Opinie o przepisie

  • Jan Kowalski

    Jan Kowalski , 30.04.2017

    Poprawcie skladniki bo w przygotowaniu macie pomidory kumin a w skladnikach nie jako profesjonalna strona traktujcie ludzi powaznie lub usuńcie te lipy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Ranczo

    Jan Ranczo , 03.07.2016

    Nad tym stawem koło zielonego lasu w ciszy najlepiej smakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Poździk-Sawicka

    Joanna Poździk-Sawicka , 03.07.2016

    Szkoda że mam już tak mocno rozbudzony apetyt. ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Stepski

    Dariusz Stepski , 03.07.2016

    Mojego apetytu rozbudzać nie trzeba, wręcz przeciwnie lepiej go uspic, dużo korzystniejsze dla mnie i pewnie dla wielu innych!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nachos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - NachosNachos

Jeśli lubisz kuchnię meksykańską i szukasz inspiracji na wytrawną przekąskę, sięgnij po przepis na podanie nachos. To trójkątne, chrupiące kawałki pieczonej pszennej lub kukurydzianej tortilli. Podaje się je z różnymi sosami, np. ciepłym serowym, pikantną salsą pomidorową albo bez dodatków. Często zapieka się je z żółtym serem. Odmień nieco tę wersję i dodaj do nich także mielone mięso z papryką, a otrzymasz coś więcej, niż zwykłą przekąskę do seansu filmowego. Dopraw danie kuminem i czosnkiem. Nachos podane z mięsem, warzywami i odpowiednio doprawione będą stanowiły świetną przystawkę. Do pikantnej potrawy dodaj dip, który nieco złagodzi jej smak. Zrób go na bazie śmietany, majonezu i awokado, dodaj mu wyrazistości sokiem z limonki. Sprawdzi się także nieco papryki chili. Danie przed podaniem posyp serem i zapiecz przez chwilę – tylko po to, żeby ser się roztopił. Udekoruj świeżą natką kolendry. Podawaj na ciepło, ze schłodzonym dipem z awokado. Sprawdź, czego potrzebujesz, by zrobić mięsną wersję nachos.