
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
250 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
100 gramów
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę oraz zieloną paprykę i smaż 3-4 minuty. Następnie dodaj czosnek, smaż chwilę. Dodaj mięso mielone, chilli w proszku i kumin. Smaż do momentu, gdy mięso będzie zrumienione.
Krok 2
W dużej misce wymieszaj pomidory, dymkę, Jalapeno, kolendrę oraz sok z limonki. Przełóż do salaterki.
Krok 3
Do kielicha blendera włóż chilli, awokado, sok z limonki, kwaśną śmietanę oraz majonez Hellmann's. Całość zmiksuj I przełóż do miseczki, w której będziesz docelowo podawać.
Krok 4
Tortille przełóż na talerz. Wierzch pokryj przygotowanym mięsem a następnie posyp startym serem. Całość zapiecz ok. 2 minut.Danie udekoruj papryczkami Jalapeno.

Dobra rada:
Nachosy możesz przygotować sam w domu krojąc placki tortilla na kawałki i smażąc na oleju na złoty kolor.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nachos
Jeśli lubisz kuchnię meksykańską i szukasz inspiracji na wytrawną przekąskę, sięgnij po przepis na podanie nachos. To trójkątne, chrupiące kawałki pieczonej pszennej lub kukurydzianej tortilli. Podaje się je z różnymi sosami, np. ciepłym serowym, pikantną salsą pomidorową albo bez dodatków. Często zapieka się je z żółtym serem. Odmień nieco tę wersję i dodaj do nich także mielone mięso z papryką, a otrzymasz coś więcej, niż zwykłą przekąskę do seansu filmowego. Dopraw danie kuminem i czosnkiem. Nachos podane z mięsem, warzywami i odpowiednio doprawione będą stanowiły świetną przystawkę. Do pikantnej potrawy dodaj dip, który nieco złagodzi jej smak. Zrób go na bazie śmietany, majonezu i awokado, dodaj mu wyrazistości sokiem z limonki. Sprawdzi się także nieco papryki chili. Danie przed podaniem posyp serem i zapiecz przez chwilę – tylko po to, żeby ser się roztopił. Udekoruj świeżą natką kolendry. Podawaj na ciepło, ze schłodzonym dipem z awokado. Sprawdź, czego potrzebujesz, by zrobić mięsną wersję nachos.