Jak zrobić nachosy?

Nachosy to specjał kuchni meksykańskiej, który często gości na naszych stołach podczas spotkań ze znajomymi oraz przyjęć. Nic w tym dziwnego, ponieważ te chrupkie trójkąty z dodatkiem sals lub sosów są nie tylko bardzo smaczne, ale również proste do przygotowania. Następnym razem nie sięgajcie po paczkę nachosów w sklepie, lecz zróbcie je w domu. Przychodzimy z prostą recepturą na ten wyśmienity specjał prosto z Meksyku.

Jak zrobić nachosy w domu?

Chociaż kupienie nachosów w sklepie to najprostsza opcja na zapełnienie imprezowego stołu, warto przyrządzić ten meksykański przysmak samemu! Cały proces jest niezwykle prosty, a goście z pewnością docenią Wasze starania. Możecie je przygotować, wykorzystując pszenne tortille. Posmarujcie placki olejem, a następnie posypcie je ulubionymi przyprawami, np. czosnkiem, papryką i solą. Pokrójcie tortille na trójkąty i ułóżcie na blaszce, aby nie stykały się ze sobą. Na koniec włóżcie nachosy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczcie je przez 5 minut. Gotowe! Tak przygotowany przysmak uświetni każde przyjęcie w gronie bliskich.

Jak zrobić domowe nachosy z mąki?

Domowe nachosy możecie również zrobić z własnoręcznie przygotowanego ciasta. Chociaż cały proces wydaje się skomplikowany, to uwierzcie nam na słowo, że z recepturą poradzą sobie nawet kulinarni nowicjusze. Na liście składników znajdziecie: szklankę mąki kukurydzianej, szklankę mąki pszennej, 2 łyżki oliwy, 140 ml ciepłej wody, sól, paprykę słodką oraz czosnek. Aby przygotować nachosy, zagniećcie ciasto z wszystkich składników, a następnie przełóżcie je do miseczki i przykryjcie ścierką. Po pół godziny podzielcie wyrób na kilka części i rozwałkujcie go na okrągłe placki. Możecie pokroić ciasto na dowolny kształt, ale chyba każdy zgodzi się, że w formie trójkątów Wasz przysmak będzie wyglądać najlepiej. Ułóżcie nachosy na blaszce i pieczcie je w 160 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut. Gotowe!

Jak zrobić nachosy z serem?

Zrobienie nachosów w domu nie będzie już dla Was problemem. Wykorzystajcie naszą recepturę i zachwyćcie znajomych tymi pysznymi kąskami. Nie zapominajcie o dodatkach do meksykańskiego specjału! Smaczne trójkąty urozmaicicie dodatkiem sera. Wyłóżcie nachosy na blaszce do pieczenia i posypcie je cheddarem. Włóżcie przysmak do piekarnika na 8 minut i gotowe. Tak przyrządzone nachosy posypcie pokrojoną cebulą, polejcie guacamole oraz pomidorami. Smacznego!

Nasze przepisy

Jak zrobić domowe nachosy z tortilli lub domowego ciasta? To już wiecie! Niech ta wiedza przyda się Wam do zrobienia znakomitych nachosów na imprezę lub spotkanie z bliskimi. Zobaczcie nasze przepisy na podanie tego meksykańskiego specjału!

Szukacie pomysłu na znakomity dip? Sos do nachosów sprawdzi się doskonale. Aromatyczny, pyszny i prosty do przyrządzenia. Nie ma sobie równych!

Jak się robi nachosy? Przyrządźcie je z tortilli lub domowego ciasta. Później zaserwujcie specjał jako nachos z wieprzowiną. Pycha!

A dla fanów warzywnych potraw polecamy krem z kukurydzy z chipsami nachos. Pół godziny i to znakomite danie pojawi się na Waszych talerzach. Smacznego!