Pyszne nachos z wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne nachos z wieprzowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

15 mililitrów

1 sztuka

500 gramów

3 sztuki

250 gramów

null

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmaż posiekany czosnek i dymkę.

Krok 2

Dodaj mięso mielone i smaż, aż się zarumieni.

Krok 3

Wymieszaj zawartość opakowania Fix Knorr z zimną wodą i przecierem pomidorowym, a następnie połącz z mięsem na patelni.

Krok 4

Doprowadź do wrzenia, mieszając od czasu do czasu i duś przez 10 minut.

Krok 5

Ułóż płatki nachos w naczyniu żaroodpornym. Na górę łyżką nałóż mięso, posyp obficie startym serem i pokrojonymi pomidorami.

Krok 6

Piecz w rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej