Pyszne nachos z wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne nachos z wieprzowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
73 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

15 mililitrów

1 sztuka

500 gramów

3 sztuki

250 gramów

null

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmaż posiekany czosnek i dymkę.

Krok 2

Dodaj mięso mielone i smaż, aż się zarumieni.

Krok 3

Wymieszaj zawartość opakowania Fix Knorr z zimną wodą i przecierem pomidorowym, a następnie połącz z mięsem na patelni.

Krok 4

Doprowadź do wrzenia, mieszając od czasu do czasu i duś przez 10 minut.

Krok 5

Ułóż płatki nachos w naczyniu żaroodpornym. Na górę łyżką nałóż mięso, posyp obficie startym serem i pokrojonymi pomidorami.

Krok 6

Piecz w rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej