
Składniki
250 gramów
15 mililitrów
1 sztuka
500 gramów
3 sztuki
250 gramów
null
4 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmaż posiekany czosnek i dymkę.
Krok 2
Dodaj mięso mielone i smaż, aż się zarumieni.
Krok 3
Wymieszaj zawartość opakowania Fix Knorr z zimną wodą i przecierem pomidorowym, a następnie połącz z mięsem na patelni.
Krok 4
Doprowadź do wrzenia, mieszając od czasu do czasu i duś przez 10 minut.
Krok 5
Ułóż płatki nachos w naczyniu żaroodpornym. Na górę łyżką nałóż mięso, posyp obficie startym serem i pokrojonymi pomidorami.
Krok 6
Piecz w rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej