Pyszne nachos z wieprzowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszne nachos z wieprzowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
73 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

15 mililitrów

1 sztuka

500 gramów

3 sztuki

250 gramów

null

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmaż posiekany czosnek i dymkę.

Krok 2

Dodaj mięso mielone i smaż, aż się zarumieni.

Krok 3

Wymieszaj zawartość opakowania Fix Knorr z zimną wodą i przecierem pomidorowym, a następnie połącz z mięsem na patelni.

Krok 4

Doprowadź do wrzenia, mieszając od czasu do czasu i duś przez 10 minut.

Krok 5

Ułóż płatki nachos w naczyniu żaroodpornym. Na górę łyżką nałóż mięso, posyp obficie startym serem i pokrojonymi pomidorami.

Krok 6

Piecz w rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną i guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszne nachos z wieprzowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej