Makaron z brokułami i anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z brokułami i anchois

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

400 gramów

1 sztuka

4 łyżki

50 gramów

300 gramów

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w dużym garnku. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy podzielony na różyczki brokuł. Odcedzamy.

Krok 2

Anchois odsączamy i namaczamy przez 5 minut w mleku. Wylewamy mleko, anchois kroimy na nieduże kawałki.

Krok 3

W dużym rondlu rozgrzwamy oliwę, wrzucamy posiekane anchois, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokruszoną pietruszkę w mini kostkach oraz płatki chili. Smażymy kilka minut, cały czas mieszając.

Krok 4

Dodajemy makaron z brokułem. Mieszamy. Posypujemy parmezanem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej