Makaron z brokułami i anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z brokułami i anchois

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

300 gramów

50 gramów

2 łyżki

3 sztuki

0.25 łyżeczki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w dużym garnku. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy podzielony na różyczki brokuł. Odcedzamy.

Krok 2

Anchois odsączamy i namaczamy przez 5 minut w mleku. Wylewamy mleko, anchois kroimy na nieduże kawałki.

Krok 3

W dużym rondlu rozgrzwamy oliwę, wrzucamy posiekane anchois, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokruszoną pietruszkę w mini kostkach oraz płatki chili. Smażymy kilka minut, cały czas mieszając.

Krok 4

Dodajemy makaron z brokułem. Mieszamy. Posypujemy parmezanem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej