Makaron z brokułami i anchois

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

300 gramów

50 gramów

2 łyżki

3 sztuki

0.25 łyżeczki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w dużym garnku. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy podzielony na różyczki brokuł. Odcedzamy.

Krok 2

Anchois odsączamy i namaczamy przez 5 minut w mleku. Wylewamy mleko, anchois kroimy na nieduże kawałki.

Krok 3

W dużym rondlu rozgrzwamy oliwę, wrzucamy posiekane anchois, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokruszoną pietruszkę w mini kostkach oraz płatki chili. Smażymy kilka minut, cały czas mieszając.

Krok 4

Dodajemy makaron z brokułem. Mieszamy. Posypujemy parmezanem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej