Makaron z brokułami i anchois przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z brokułami i anchois

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

400 gramów

1 sztuka

4 łyżki

50 gramów

300 gramów

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy w dużym garnku. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy podzielony na różyczki brokuł. Odcedzamy.

Krok 2

Anchois odsączamy i namaczamy przez 5 minut w mleku. Wylewamy mleko, anchois kroimy na nieduże kawałki.

Krok 3

W dużym rondlu rozgrzwamy oliwę, wrzucamy posiekane anchois, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokruszoną pietruszkę w mini kostkach oraz płatki chili. Smażymy kilka minut, cały czas mieszając.

Krok 4

Dodajemy makaron z brokułem. Mieszamy. Posypujemy parmezanem i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z brokułami i anchois - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej