Składniki
1 kilogram
300 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę gryczaną zagnieć z wrzącą wodą. Jak ostygnie dodaj mąkę pszenną i odrobinę ciepłej wody.
Krok 2
Następnie wyrób gęste ciasto i formuj kluseczki. Podawaj je z plastrami boczku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
3 osoby oglądają przepis: 
Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem - VIDEO
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej