Kluseczki gryczane

Autor: BasiaGotuje BasiaGotuje

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

300 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę gryczaną zagnieć z wrzącą wodą. Jak ostygnie dodaj mąkę pszenną i odrobinę ciepłej wody.

Krok 2

Następnie wyrób gęste ciasto i formuj kluseczki. Podawaj je z plastrami boczku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej