Kluseczki gryczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluseczki gryczane

Autor: BasiaGotuje

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

300 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę gryczaną zagnieć z wrzącą wodą. Jak ostygnie dodaj mąkę pszenną i odrobinę ciepłej wody.

Krok 2

Następnie wyrób gęste ciasto i formuj kluseczki. Podawaj je z plastrami boczku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluseczki gryczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lazania ze szpinakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej