
Składniki
150 gramów
300 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę gryczaną zagnieć z wrzącą wodą. Jak ostygnie dodaj mąkę pszenną i odrobinę ciepłej wody.
Krok 2
Następnie wyrób gęste ciasto i formuj kluseczki. Podawaj je z plastrami boczku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej