Krewetki z awokado i grejpfrutem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z awokado i grejpfrutem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado obierz i pokrój na kostkę. Grejpfruty również pokrój na kostkę. Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odsącz.

Krok 2

Do miseczki włóż krewetki, awokado, grejpfruty, dodaj rozgnieciony czosnek, cukier puder, pieprz oraz sól.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj. Makaron rozłóż na talerze lub do kieliszków koktajlowych, a na nim ułóż sałatkę krewetkową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej