Krewetki z awokado i grejpfrutem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z awokado i grejpfrutem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado obierz i pokrój na kostkę. Grejpfruty również pokrój na kostkę. Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odsącz.

Krok 2

Do miseczki włóż krewetki, awokado, grejpfruty, dodaj rozgnieciony czosnek, cukier puder, pieprz oraz sól.

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj. Makaron rozłóż na talerze lub do kieliszków koktajlowych, a na nim ułóż sałatkę krewetkową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z awokado i grejpfrutem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej