
Składniki
3 sztuki
null
null
1 sztuka
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 sztuki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado obierz i pokrój na kostkę. Grejpfruty również pokrój na kostkę. Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odsącz.
Krok 2
Do miseczki włóż krewetki, awokado, grejpfruty, dodaj rozgnieciony czosnek, cukier puder, pieprz oraz sól.
Krok 3
Wszystko dokładnie wymieszaj. Makaron rozłóż na talerze lub do kieliszków koktajlowych, a na nim ułóż sałatkę krewetkową.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej