
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
250 mililitrów
5 łyżek
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż na patelni.
Krok 2
Dodaj mielone mięso z kurczaka oraz przyprawy – kumin i mieloną kolendrę. Całość smaż kilka minut, aż składniki dobrze się zarumienią.
Krok 3
Teraz wlej wodę i wsyp Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dodaj sos worcester, koncentrat pomidorowy i całość duś, aż prawie cały płyn odparuje.
Krok 5
Gdy farsz będzie odpowiednio gęsty, nakładaj go na gotowe tartaletki. Potrawę udekoruj świeżymi ziołami. Podawaj na ciepło lub na zimno. Doskonała propozycja na szybkie przyjęcie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej