Mini tarta z kurczakiem i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini tarta z kurczakiem i papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

210 osób wydrukowało

Pobierz pdf

187 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

250 mililitrów

5 łyżek

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż na patelni.

Krok 2

Dodaj mielone mięso z kurczaka oraz przyprawy – kumin i mieloną kolendrę. Całość smaż kilka minut, aż składniki dobrze się zarumienią.

Krok 3

Teraz wlej wodę i wsyp Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj sos worcester, koncentrat pomidorowy i całość duś, aż prawie cały płyn odparuje.

Krok 5

Gdy farsz będzie odpowiednio gęsty, nakładaj go na gotowe tartaletki. Potrawę udekoruj świeżymi ziołami. Podawaj na ciepło lub na zimno. Doskonała propozycja na szybkie przyjęcie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini tarta z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini tarta z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini tarta z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini tarta z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini tarta z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini tarta z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini tarta z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini tarta z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej