Pulpeciki w sosie pietruszkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 mililitrów

50 mililitrów

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeby mięso było dobrze doprawione i miało odpowiednią konsystencję fix rozmieszaj z 125 ml wody i odstaw na 3 minuty. Następnie połącz z mięsem i wyrób jednolitą masę. Wstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Z mięsa formuj pulpeciki wielkości włoskich orzechów. Obtocz je w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

W garnku przesmaż posiekaną cebulę oraz natkę. Włóż mięsne kulki.

Krok 4

0,5 l wody wlej na patelnię po smażeniu pulpecików i zagotuj. Pod koniec dodaj śmietanę, podawaj, najlepiej z kaszą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wołowo-wieprzowego mięsa możesz użyć innego mięsa, np. z indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pulpety z kurczaka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej