Pulpeciki w sosie pietruszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pulpeciki w sosie pietruszkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 mililitrów

50 mililitrów

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeby mięso było dobrze doprawione i miało odpowiednią konsystencję fix rozmieszaj z 125 ml wody i odstaw na 3 minuty. Następnie połącz z mięsem i wyrób jednolitą masę. Wstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Z mięsa formuj pulpeciki wielkości włoskich orzechów. Obtocz je w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

W garnku przesmaż posiekaną cebulę oraz natkę. Włóż mięsne kulki.

Krok 4

0,5 l wody wlej na patelnię po smażeniu pulpecików i zagotuj. Pod koniec dodaj śmietanę, podawaj, najlepiej z kaszą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wołowo-wieprzowego mięsa możesz użyć innego mięsa, np. z indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej