Pulpeciki w sosie pietruszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki w sosie pietruszkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 mililitrów

50 mililitrów

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeby mięso było dobrze doprawione i miało odpowiednią konsystencję fix rozmieszaj z 125 ml wody i odstaw na 3 minuty. Następnie połącz z mięsem i wyrób jednolitą masę. Wstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Z mięsa formuj pulpeciki wielkości włoskich orzechów. Obtocz je w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

W garnku przesmaż posiekaną cebulę oraz natkę. Włóż mięsne kulki.

Krok 4

0,5 l wody wlej na patelnię po smażeniu pulpecików i zagotuj. Pod koniec dodaj śmietanę, podawaj, najlepiej z kaszą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wołowo-wieprzowego mięsa możesz użyć innego mięsa, np. z indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej