
Składniki
1 sztuka
50 mililitrów
4 łyżki
500 gramów
1 pęczek
100 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeby mięso było dobrze doprawione i miało odpowiednią konsystencję fix rozmieszaj z 125 ml wody i odstaw na 3 minuty. Następnie połącz z mięsem i wyrób jednolitą masę. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 2
Z mięsa formuj pulpeciki wielkości włoskich orzechów. Obtocz je w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
W garnku przesmaż posiekaną cebulę oraz natkę. Włóż mięsne kulki.
Krok 4
0,5 l wody wlej na patelnię po smażeniu pulpecików i zagotuj. Pod koniec dodaj śmietanę, podawaj, najlepiej z kaszą.

Dobra rada:
Zamiast wołowo-wieprzowego mięsa możesz użyć innego mięsa, np. z indyka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej