Pulpeciki w sosie pietruszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki w sosie pietruszkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

63 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

100 mililitrów

50 mililitrów

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeby mięso było dobrze doprawione i miało odpowiednią konsystencję fix rozmieszaj z 125 ml wody i odstaw na 3 minuty. Następnie połącz z mięsem i wyrób jednolitą masę. Wstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Z mięsa formuj pulpeciki wielkości włoskich orzechów. Obtocz je w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 3

W garnku przesmaż posiekaną cebulę oraz natkę. Włóż mięsne kulki.

Krok 4

0,5 l wody wlej na patelnię po smażeniu pulpecików i zagotuj. Pod koniec dodaj śmietanę, podawaj, najlepiej z kaszą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wołowo-wieprzowego mięsa możesz użyć innego mięsa, np. z indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki w sosie pietruszkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej